Mediahotspots
Image default
Huishoudelijk

Hoe kun je je wasmachine gemakkelijk schoonmaken als er iets niet goed werkt

Reinig de dispensers en het pompfilter

Vloeibare wasverzachter en wasmiddel kunnen zich ophopen in de dispensers, dus maak de dispensers één keer per maand schoon volgens de instructies in de gebruikershandleiding. Ook moet je goed kijken want er zitten verschillen tussen de beste bosch wasmachines en andere merken.

Als uw sproeiermodel een pompfilter heeft, reinig deze dan ook eens per maand. Sommige voorladers hebben een klep aan de onderkant van de wasmachine die toegang geeft tot het pompfilter. De meeste van deze filters worden losgeschroefd van de behuizing, zodat u pluisjes en rommel kunt verwijderen, maar raadpleeg uw gebruikershandleiding voor specifieke instructies. Als er onderaan geen toegangsdeur is, bekijk dan ons  filter voor reinigingspomp op een wasmachine met voorste lading zonder toegangsdeurvideo.

 

Zet de wasmachine waterpas

Door de machine horizontaal te houden voorkomt u overmatig lawaai en trillingen, die de wasmachine vroegtijdig slijten en schade toebrengen aan de interne componenten. Om deze componenten te beschermen, zal de wasmachine-besturingskaart de cyclus stoppen als deze te veel trillingen detecteert. 

Alle 4 de benen moeten stevig contact maken met de vloer. Controleer de stabiliteit van uw wasmachine door de diagonaal tegenover elkaar liggende hoeken stevig in te drukken. Als er schommelingen zijn, stel de machine waterpas door de stelvoeten onderaan af te stellen.

Draai de borgmoer los en draai de nivelleerpoot met de klok mee om de poot omhoog te brengen of tegen de klok in om hem te laten zakken. Draai de borgmoer vast om het been in positie te houden wanneer u klaar bent.

Als de machine waterpas lijkt te zijn maar u nog steeds trillingsgeluiden opmerkt, voegt u een stuk multiplex ¾ inch onder de wasmachine toe om de vloer te versterken.

Inspecteer de waterinlaatslangen

Elke maand of zo, controleer de watertoevoerslangen en de afvoerslang aan de achterkant van de wasmachine en  vervang  ze als u bollingen of scheuren vindt. Dit kan uw huis redden van kostbare schade als gevolg van een waterlek.

 

https://witgoedland.net/wasmachine/