Mediahotspots
Image default
Zakelijke dienstverlening

ISO 9001 Begrijpen: Je Startpunt met de ISO 9001 Cursus

Het volgen van een cursus ISO 9001 is nog niet zo’n gek idee wanneer je te maken hebt met het verbeteren van producten, diensten of processen in een bedrijf. Deze cursus zal je de benodigde informatie en kennis bieden waardoor jij dit proces kan implementeren binnen jouw organisatie. In dit blog lees je hoe de cursus verloopt en hoe je je er voor kan voorbereiden!

Hoe verloopt de cursus

Een cursus ISO 9001 duurt over het algemeen twee dagen. Tijdens deze twee dagen krijg je toegang tot de informatie die nodig is om deze norm te begrijpen. De gedurende twee dagen krijg je uitleg over de belangrijkste principes en voordelen van kwaliteitsmanagement. Het doel is om de ISO 9001 norm onder de knie te krijgen zodat je het binnen jouw organisatie kan implementeren. Er is ruimte om vragen te stellen, casussen te oefenen en extra uitleg te krijgen wanneer nodig. Je leert tijdens de cursus ISO 9001 ook veel over klantgerichtheid, de betrokkenheid van medewerkers, continue verbetering en klantgerichtheid. Tijdens de training ga je ook bezig met het nadenken over de mogelijkheden waarbij je de klanttevredenheid omhoog kan schroeven. Je gaat bezig met het bedenken hoe processen kunnen worden verbeterd en hoe dit kan worden toegepast binnen jouw organisatie. Na het volgen van de cursus ISO 9001 krijg je een certificaat. Met dit certificaat kun je aantonen dat je bekwaam genoeg bent om een kwaliteitsmanagementsysteem kan verbeteren volgens de ISO 9001 norm. Een perfect bewijs om te laten zien aan potentiële klanten! 

Voorbereiding voor de cursus ISO 9001 

Voordat je begint aan de cursus ISO 9001 is het goed om wat voorbereidingen te treffen. Het is slim om vast wat informatie op te doen over de ISO 9001 norm, zodat je niet compleet blanco de cursus in gaat. Dit kan je zelfvertrouwen wat doen groeien, vooral als je tijdens de cursus iets hoort wat je dus al eerder gehoord hebt. Als je de basis hebt liggen, kan het volgen van de cursus wellicht net iets soepeler verlopen. Het is ook fijn voor jezelf om te weten waarom je de cursus volgt. Heb je de certificering nodig, gaat het om het verbeteren van het huidige kwaliteitsmanagement of wil je graag iets bijleren? Er zijn verschillende ISO 9001 cursussen, zorg er daarom voor dat je de juiste kiest die aansluit op jouw niveau. Neem actief deel aan de trainingen zodat je optimaal resultaat kan behalen. Laat je niet afschrikken om vragen te stellen, kennis te delen en actief mee te doen tijdens interactieve oefeningen. Zoals al vroeg geleerd op de middelbare school is het aantekeningen maken je vast niet onbekend. Dit kan slim zijn om later eens terug te lezen. Als je met medecursisten bent maakt het de training niet alleen leuker, maar is het ook nog eens interessant om je netwerk te vergroten!