Mediahotspots
Image default
Adverteren

Whiskey karaf net zoals in de film of serie

We zien het steeds vaker in films of tv-series voorbij komen. Een whiskey karaf op een kastje in de woonkamer of op een chique kantoor. Het ziet er natuurlijk super stoer uit als je een glas whiskey voor jezelf en een klant inschenkt. Steeds meer films besluiten dat dit een kantoor pas echt compleet maakt. Als je zelf een liefhebber bent van whiskey is het natuurlijk super gaaf om dit neer te zetten. Alleen is het wel zo slim om je dure whiskey hierin over te gieten? Wij geven je het antwoord op deze vraag voordat je net zo’n baas wordt als in de films en series.

Bederft je drankje sneller in een whiskey karaf?

Je zou denken dat de houdbaarheid er wel afgaat als je de whiskey overgiet in een karaf. In de praktijk zal de houdbaarheid afnemen, maar dit gebeurt ook op het moment dat je de dop van je whiskey openmaakt en een glas inschenkt. Wat je ook probeert er zal altijd zuurstof bijkomen. Vanaf het moment dat je gaat inschenken gebeurt dit gewoon. Je kan hier vrij weinig aan doen behalve de whiskey erin laten zitten en dit is natuurlijk ook zonde. Het is dus niet zo dat je fles sneller bederft als je deze overgiet.

Whiskey karaf kan zelfs de houdbaarheid verlengen

Misschien wel extra opvallend is dat een whiskey karaf de houdbaarheid zelfs kan verlengen. Dit is niet iets wat je zou verwachten als je eerlijk bent. De reden dat de houdbaarheid verlengt heeft te maken met zuurstof. In een fles komt zuurstof te zitten ook al heeft deze een vacuüm dop. Als de helft van je whiskey op is gaat het zuurstofgehalte drukken op je whiskey. Als gevolg hiervan bederft de whiskey veel sneller, dan als er maar een kwart zuurstof in de fles zit. Het zou dan slimmer zijn om je favoriete drankje over te gieten in een klein whiskey karaf. De hoveelheid zuurstof die er nu bijkomt is een stuk lager. Hierdoor zal de alchol minder snel aantasten.

Shoppen voor karaffen uit films en series

Je bent ervan overtuigd dat je graag ook de baas wil zijn met een stoer whiskey karaf. Alleen je hebt een hele mooie gezien in een film of serie. De kans is groot dat je deze ook echt online kan vinden. In de tv-serie Lucifer gebruiken ze bijvoorbeeld een A Quadro whiskey karaf met glazen. Deze set is gewoon in Nederland online te bestellen. Je kan dus net zoals in de film een stoere set op het dressoir neerzetten en genieten van je favoriete drankje.

https://www.whiskeyglazenshop.nl/whiskey-karaf/