Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Met deze tips gaat jouw wasmachine tientallen jaren mee

Dit apparaat was ooit een mooie ontwikkeling om je kleren binnen een mum van tijd schoon te krijgen. Tegenwoordig kennen we veel wasmachines met allerlei functies, waarbij je zelfs de wasmachine vanaf je telefoon kunt aanzetten. Al deze mogelijkheden en deze gemakken zorgen ervoor dat men ervan uitgaat dat een wasmachine het altijd moet doen. Helaas kan er weleens iets zijn met je wasmachine, waardoor bijvoorbeeld je wasmachine stinkt en je kleding niet goed schoon wordt. Ook witgoed uit Hoensbroek heeft onderhoud nodig. Want net als alle andere dingen is het onderhouden van je wasmachine ook van groot belang. In dit artikel geven we de beste tips waarmee jouw wasmachine tientallen jaren meegaat.

Installeren van de wasmachine

Misschien komen deze tips wat laat als jouw wasmachine al enige tijd in gebruik is. Toch is het van  belang om te weten dat je wasmachine het beste op een droge en koude omgeving geplaatst kan worden. Wanneer het te warm en te vochtig is wordt namelijk de kans op roest en elektrische strogingen vergroot.

Ook zie je vaak terug dat de droger boven op de wasmachine wordt geplaatst. Vanzelfsprekend kan dit voor een zware belasting zorgen. Witgoed uit Hoensbroek raad dan ook aan om een tussenstuk te plaatsen om de belasting op de wasmachine te verkleinen. Een hele belangrijke is ook het gebruik van een geaard stopcontact. Dit is van belang bij alle apparaten die een hoog vermogen hebben.

Kleding wassen

Tijdens het wassen van kleding gaat ook regelmatig wat mis. Dit komt doordat men niet goed weet hoe een wasmachine werkt en niet werkt volgens het boekje. Toch is het van belang om niet te veel wasmiddel te gebruiken, omdat het slecht voor de wasmachine is en daarbij ook voor het milieu.

Bovendien is de temperatuur waarop je de kleding was van belang. Als je kleding wast op 30 °C, dan zal het wasmiddel en eventueel vet op de kleding minder goed oplossen. Dit is vanzelfsprekend niet goed voor je wasmachine. Was daarom ook nooit kouder dan 30 °C.

https://mentenmetaal.nl/oud-ijzer-hoensbroek/