Ongediertebestrijding

 

Ongedierte wordt gezien als vies en onhygiënisch. Vooral het onaangenaam verrast worden door gasten in huis is voor veel mensen geen prettige bijkomstigheid. Er zijn natuurlijk veel zaken om dit te voorkomen. Maar als u eenmaal bijvoorbeeld muizen heeft, hoe komt u daar dan vanaf?

 

Muizen bestrijden

 

Het bestrijden van muizen kan op aantal manieren.

 

  • Het gebruik van gif
  • Muizenvallen
  • Ze buiten uw woning sluiten

 

 Het laatste is natuurlijk het meest wenselijke. Want dat is preventieve vorm van muizen verjagen. Daarmee laat u de dieren in leven. Zij hebben geen last van u en u niet van hun.

 

Gif

 

Het gebruik van gif heeft een aantal nadelen tot gevolg. Ten eerste is het slecht voor het milieu en daarnaast kunnen ze ook uw huisdieren lokken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat uw konijn ook aan zijn einde komt. Daarnaast is het een toepassing waarmee uw waarschijnlijk regelmatig een dode muis zou moeten opruimen. Ook dat is voor de meeste mensen geen prettig karwei

 

Muizenval

 

Het vangen van muizen is daarentegen een betere oplossing. U weet waar u de muizen tegen kunt komen en daarnaast heeft u geen gif in huis. Maar ook in muizenvallen bestaan een aantal verschillende vormen.

 

  • Klassieke muizenval
  • Levende muizenval

 

Klassieke muizenval

 

De klassieke muizenval bestaat uit een houtenplank met daarop veer. Aan het einde zit een stukje lok voer waar de muis aan gaat eten. Zodra hij over de plank loopt klapt de veer dicht en komt de muis om. Zelden overleeft de muis de val en als al dat al gebeurd sterft hij aan een langzame dood. Niet bepaald diervriendelijk.

 

Levende muizenval

 

Een levende muizenval doet wat al naam al zegt. U kunt hiermee muizen of andere knaagdieren levend vangen. Daarmee kunt u ongedierte bestrijden zonder dat u de dieren onnodig leed aan doet. Het mechanisme van deze muizenval zorgt ervoor dat de muis wel naar binnen kan, maar niet naar buiten. Van boven is de muizenval doorzichtig. Voor u is het gemakkelijk om te zien wanneer er een muis inzit. Laat hem echter niet te lang in het “kooitje”. De stress wordt de dieren al snel te veel waardoor de kans op sterfte groot is als u niet in de buurt bent. Dag je uit in Friesland is ook altijd leuk. 

Keuze

De keuze voor het soort val hangt een beetje samen met de situatie waarin u zich begeeft. Heeft een grote schuur dan is gif een beter alternatief, maar heeft u muizen op zolder is de keuze voor een val logischer. Bij een diervriendelijke muizenval moet u natuurlijk wel rekening houden met vrij laten van de muis. Anders is hij binnen de kortste keren terug.!

 

https://www.swimfun.nl/