Mediahotspots
Image default
Sport

Redenen waarom steppen met je hond zo leuk is

Steppen, zowel met als zonder hond, is een erg leuke bezigheid voor zowel jong- als oud. Lekker door het bos over de verschillende bospaden samen met je hond zorgt voor ontspanning al is het gelijk ook nog eens een goede manier om aan je conditie te werken. Heb je een hond maar nog geen hondenstep dan is het allicht tijd om deze aan te schaffen. Zowel jij als je hond zullen er veel plezier aan beleven. Hieronder lees je een aantal redenen waarom steppen met je hond zo leuk is.

Iedereen kan het leren

Een step en ook een hondenstep is erg gemakkelijk en eenvoudig te besturen. Met een step hoef je niet actief deel te nemen aan het drukke verkeer en kun je gewoon gebruik maken van de fietspaden. Ook in de verschillende bossen in Nederland liggen overal fietspaden. Met de step kun je hier gewoon gebruik van maken. Dit maakt het steppen met je hond zo toegankelijk voor iedereen. Van jong tot oud, iedereen geniet ervan, zelfs je hond.

Steppen met je hond is een goede manier om vet te verbranden

Wanneer je gaat steppen met je hond, ook wel mushing steppen genoemd, dan zul je zien dat je je hele lichaam gebruikt om te steppen maar ook om deze in balans te houden. Je armen gebruik je om te sturen en om balans te houden en je benen gebruik je om snelheid te maken met de step. De rest van je lichaam gebruik je vanzelfsprekend ook om te steppen. Veel mensen ervaren dus ook dat wanneer ze beginnen met regelmatig steppen ze op den duur gewicht verliezen. Helemaal wanneer je dit wekelijks een aantal keer doet. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je stept, je ongeveer 30% meer vet calorieën verbrandt dan wanneer je fietst. Dit komt omdat je bij het steppen je gehele lichaam gebruikt.

Steppen is goed voor je spieren

Veel fysiotherapeuten hebben het al benoemd; steppen is uitermate goed voor je lichaam. Omdat je al je spieren gebruikt tijdens het steppen verminder je de kans op lelijke blessures. Zo blijf je fit en blijf je je sterk voelen in het dagelijkse leven. Het heeft dus een hoop voordelen om regelmatig de step erbij te pakken om lekker de weg op te gaan met je hond.

De hondenstep is een perfect transportmiddel

Ook in de drukke steden kun je jezelf gemakkelijk en snel verplaatsen op een step. Je kunt korte afstanden snel afleggen en over het algemeen ben je met een step sneller dan een fiets omdat je overal makkelijk doorheen kunt manoeuvreren. Dit omdat een step zeer compact en licht is waardoor je makkelijk tussen het verkeer door kunt.

Hoge kwaliteit voor een lage aanschafprijs

In vergelijking met een fiets, is een step zeer voordelig aan te schaffen. Wanneer je een degelijke fiets koopt, kun je voor hetzelfde geld ongeveer 3 steps met een zeer hoge kwaliteit aanschaffen. De onderdelen van een step gaan zelden tot nooit kapot en het enige wat je nodig hebt is een pomp om regelmatig de banden op te pompen.

Koop je hondenstep gemakkelijk en voordelig op Hondensteps.nl

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd om een hondenstep aan te schaffen? Bezoek dan gelijk de website van Hondensteps.nl en bekijk het volledige assortiment steps.

https://www.hondensteps.nl/