Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

Schone lucht in je tiny house

Tiny houses kunnen snel benauwd aanvoelen. Dit komt doordat de lucht minder kan circuleren in de beperkte ruimte. Zelfs met een goede ventilatie en regelmatig luchten kan de lucht zich in de kamer ophopen, zodat deze al na korte tijd weer benauwd en benauwd is. Voor schone lucht in een besloten ruimte zijn er echter methoden die het gemakkelijk maken om een goed binnenklimaat te creëren.


 

Schone lucht is belangrijk voor de gezondheid

Goede en schone lucht is zeer belangrijk voor het hele menselijke organisme. Zuurstof, wat zo belangrijk is, wordt geabsorbeerd via de luchtwegen. Als bijvoorbeeld de lucht vervuild is met stuifmeel, komen deze deeltjes van nature ook in het organisme terecht. Het organisme moet zich dan op een uitgebreide manier bevrijden van een dergelijke vervuiling. Bovendien, “gebruikt”, wordt slechte lucht slechts licht verrijkt met zuurstof. Mensen voelen zich snel moe als het lichaam slecht van zuurstof wordt voorzien. Als je bijvoorbeeld uw studie of kantoor in een zeer kleine ruimte heeft, zult je merken dat uw concentratie na korte tijd afneemt. In goed geïsoleerde tiny houses en andere tiny houses is het ook gemakkelijk voor bewoners om zich moe te voelen als ze niet regelmatig geventileerd worden. Dit alles heeft te maken met de snellere “verbruikte” lucht.
 

Oorzaken van slechte luchtkwaliteit binnenshuis

Er zijn verschillende hoofdoorzaken van onreine omgevingslucht in een ruimte. In bijzonder kleine of besloten ruimtes zorgt de beperkte ruimte ervoor dat de oorzaken sneller inwerken op de lucht. Het wordt daardoor veel sneller “slechter” dan in grotere ruimtes waar meer ruimte beschikbaar is: Hondenhaar, fijn stof van sigaretten en de omgevingslucht van buiten, huisstof en natuurlijk ook het verbruik van zuurstof en stuifmeel kunnen de lucht in de ruimte snel muf doen lijken. Bij elke schokventilatie, wat belangrijk is, komt er veel verse zuurstof in de ruimte, maar afhankelijk van de omgeving kunnen er ook deeltjes in de lucht komen, waardoor de lucht weer slechter wordt. Daarom kan het vooral in kleine ruimtes zinvol zijn om de vier wanden van verse lucht te voorzien van een apparaat voor luchtreiniging.

 

Regelmatige ventilatie is belangrijk voor het tiny house klimaat.

Uiteraard is het juist dat reguliere luchtventilatiesystemen het ruimteklimaat aanzienlijk kunnen verbeteren en ervoor kunnen zorgen dat er altijd verse lucht met voldoende zuurstof in de ruimte beschikbaar is. Dit moet ook gebeuren omdat een groot deel van de luchtvochtigheid zich kan ophopen in de gebruikte lucht. Dit kan in de loop van de tijd leiden tot schimmelvorming. Maar daarnaast kan het raadzaam zijn om geïnformeerd te worden over verdere maatregelen. Luchtreinigers zijn een van de manieren om ook in smalle en kleine ruimtes voor schone lucht te zorgen. Deze apparaten zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Testen geven eerste aanwijzingen over welk product geschikt is voor welke consument.