Mediahotspots
Image default
Meubels

Een oud eiken tafel geeft een landelijke look aan je huis

Bij oud eiken meubelen zoals een tafel, kast of bureau krijg je meteen een prachtige look en stijl in je huis. Het geeft een beetje een landelijk gevoel zoals in een boerderij. Deze rustieke houtsoort geeft een robuuste en gezellig warme indruk aan bijvoorbeeld een woonkamer. Het zijn namelijk niet zomaar wat planken, er zit een verhaal achter, een eigen karakter.

Oud eiken als houtsoort voor tafels

Oud eiken kan heel goed dienen voor bepaalde meubels of balken. Eiken is een van de meest bekendste houtsoorten. Het is redelijk makkelijk te bewerken maar is ook sterk en hard. Ideaal voor een tafel of bureau. Houtsoorten die erop lijken zijn essen en iepen, maar zij hebben niet het karakter van eiken.

Wil jij een oud eiken tafel in je huis neerzetten? Dan kies je voor een tafel die lang meegaat en tegen een stootje kan. Er gebeurt van alles aan de eettafel op een dag dus een duurzame tafel is wel nodig. Er komen vlekken op, er wordt aan gegeten, geknutseld en nog veel meer. Hout moet wel op een goede manier schoongemaakt worden. Een tafel kan onbehandeld zijn, gelakt of geolied. Een fijn schoonmaakmiddel is groene zeep. Dit is een natuurlijk product en zorgt goed voor het hout. Doe een beetje groene zeep in warm water en maak hier een lekker sopje van. Je kunt dan rustig met een sponsje de tafel gaan poetsen. Een ander schoonmaakmiddel kan de beschermlaag aantasten, dus groene zeep is beter en milder.

Om een oud eiken tafel te maken moet er eerst oud eiken hout ingekocht worden. Niet elk hout is zomaar oud, maar een oud eiken tafel zorgt wel voor de rustieke look in je huis. Een tafel die lang meegaat en er ook nog eens prachtig uitziet!