Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

spotjes winnen aan populariteit

Spotjes zijn een energiezuinige en moderne vorm van verlichting, waarmee je alle kanten op kunt. Ze zorgen voor felle en heldere verlichting die je kunt richten naar de plek waar je dit het meest nodig hebt. Daarnaast zijn er spotjes die je kunt dimmen. Zo heb je nog steeds goed licht, maar minder fel. Bovendien is de brandduur in vergelijking met een gewone gloeilamp veel langer en hoef je ze dus minder vaak te vervangen. Ze zijn ook nog eens energiezuiniger, omdat het vaak halogeen- of LED-lampen zijn. Dat scheelt een hoop geld.Daarnaast vind je steeds meer stijlen, want deze lampjes worden steeds populairder. Klassiek, retro, landelijk, modern of speels? De mogelijkheden zijn legio. De lampjes zijn zeer veelzijdig. De behuizing kan van verschillende materialen worden gemaakt: kunststof, MDF, metaal. De kleuren van de behuizingen zijn vaak neutraal, maar er zijn voor liefhebbers van een kleurrijk interieur veel mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn geel, roze, groen, blauw, rood of oranje. Er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar en je kunt kiezen voor ingebouwde of niet-ingebouwde lampen

Ingebouwd of niet-ingebouwd?

Spotjes nemen niet veel ruimte in en kunnen in alle ruimtes worden geplaatst, zelfs in de badkamer. Hang hier echter geen gewone spotjes, maar vraag in de winkel naar de speciale waterdichte inbouwspotjes. De inbouwvariant kan ook worden geplaatst onder je keukenkastjes, zodat je precies dat deel van het aanrecht wat je het meest gebruikt extra goed verlicht. Daarnaast kun je ervoor kiezen om deze spotjes in de vloer te laten plaatsen. Sommige inbouwspotjes kun je naar een bepaald punt richten. Deze spotjes worden ook wel richtspotjes genoemd.

Niet-ingebouwde spotjes kun je vrijwel altijd richten naar een bepaald punt in de ruimte waar je het meeste licht nodig hebt. Ze hangen vaak aan het plafond of aan de muur.

Klassiek

Als je van klassiek houdt, zijn er verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. De eerste is zilver- of chroomkleurig met veel detail. Heb je liever iets strakkers en een andere kleur, dan kan dat ook: brons of bruin met meer rechte lijnen. 

Retro

Deze stijl brengt je terug naar pakweg de jaren ’70 van de vorige eeuw. Veel mensen brengen deze stijl met liefde terug in hun interieur. Deze lampen zijn verkrijgbaar in zwart, wit of juist heel felle kleuren. 

Modern

In de moderne stijl vind je veel strakke lijnen en symmetrie. Er zijn lampen met een of meerdere spotjes verkrijgbaar. Het materiaal wat voor deze stijl vaak gebruikt wordt is aluminium, met of zonder coating. 

Landelijk

De lampen in landelijke stijl passen uitstekend in een modern interieur. Het ontwerp is strak en de kapjes zijn vaak van glas. Ook in deze stijl zijn verschillende kleuren verkrijgbaar.

Kinderspotjes

De spotjes winnen zoals gezegd aan populariteit. Voor op de kinderkamer zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden. Zo zijn er spotjes voor een kinderkamer met piraten, kikkers, prinsessen, voetbal, bloemen en astrologie. Er is voor ieder kind de perfecte lamp te vinden.

Een aanrader!

Spotjes zijn erg fijn. Door het felle, heldere licht zie je tijdens het werken goed wat je doet en ze staan niet in de weg op je bureau of op je tafel. De spotjes nemen nauwelijks ruimte in. Bovendien zijn de lampen energiezuinig en gaan ze langer mee dan een ouderwetse lamp. Omdat je de lampen minder vaak hoeft te vervangen en een lagere energierekening krijgt, ben je goedkoper uit dan met ouderwetse lampen. Spotjes zijn beter voor het milieu, je gaat mee met de tijd en daarom zou ik ze zeker aanraden.

http://www.kamerlampen.nl/onderwerpen/plafondlampen/

Gerelateerde artikelen

Voorkom krassen op nieuwe vloeren met dopjes onder stoel

Ga voor een prachtige marmerlook keukenblad

Een goedkope onderhoudsvrije tuin aanleggen