Mediahotspots
Image default
Internet marketing

Social signals helpen bij je ranking

Net als vele anderen wil jij dat jouw product of dienst opvalt tussen alle andere aanbieders. Misschien heb je wel een heel origineel product, misschien zijn er duizenden anderen die hetzelfde aanbieden. Hoe dan ook wil je dat mensen snel op jouw website terecht komen. Dit kun je bereiken met behulp van social signals, deze zorgen er namelijk voor dat je in zoekmachines een veel betere ranking kunt bereiken. Zorg daarvoor altijd dat je een sterke sociale aanwezigheid toont op al je sociale mediakanalen en maak hier gebruik van.

 

Generatie van social media

Deze manier van bedrijfsvoering wordt in de toekomst alleen maar populairder. De nieuwe generatie is een generatie van social media en ze communiceren via Facebook, Instagram en allerlei andere sociale kanalen. Laat op je kanalen zien dat je een betrouwbaar bedrijf bent en dat mensen bij jou terecht kunnen met vragen en opmerkingen. Je zult snel merken dat je hogere conversiepercentages zult bereiken en ook meer merkbekendheid- en loyaliteit zult creëren. Onmisbaar voor een goede omzet. 

 

Ga eens bloggen!

Begin ook eens een blog met je bedrijf! Zorg ervoor dat er wekelijks wordt geblogd over het bedrijf en waar jullie voor staan. Laat zien wat er zoal gebeurt en deel de positieve kanten van je merk met de buitenwereld. Je zult al snel merken dat het organische zoekverkeer zal stijgen en dat je hier enorm veel baat bij kunt hebben. Je kunt natuurlijk professionele tekstschrijvers inhuren om deze teksten voor je te schrijven, ook kun je zelf de teksten schrijven of eventueel en werknemer benoemen tot blogger. Tegenwoordig kun je ook goed terecht bij stagiaires voor dergelijke taken. Ze zijn enorm thuis in social media en ook in social signals die jou helpen voor een betere ranking.

Wanneer je spreekt over een hogere ranking, spreek je over social signals. De algoritmes in zoekmachines en de zoekresultaten zijn zo ingericht dat social signals een grote impact hebben op de ranking van jou website binnen de zoekresultaten.


Facebook likes kopen

Je kunt Facebook likes kopen om je zakelijke Facebook pagina een goede boost te geven. Ook daar kun je natuurlijk je blog op delen en wanneer je veel likes hebt dan trek je meer aandacht. Op Facebook kun je overigens ook berichten plaatsen met een linkje naar je website toe. Dat levert je meer verkeer op en dat is weer goed voor de autoriteit van je website. Een win win dus.

 

Instagram volgers kopen

Instagram is het middel om al je foto’s op te delen. Gebruik je de juiste zoekwoorden, dan kun je goed gevonden worden. Vindbaar worden kan door veel volgers te hebben op je profiel. Krijgen kost veel tijd, maar kopen is zo gedaan. Instagram volgers kopen is dus een slim idee en dat hoeft je niet veel te kosten. Een 1000 volgers kun je al voor een goede 10 euro hebben. Kijk maar eens rond wat er allemaal te koop is.

 

Social media altijd meenemen

Social signals kun je van je eigen social media profielen halen. Via Facebook of via Instagram. Op beide platformen kun je namelijk een link achterlaten. Bij FB is dat een bericht, en bij Insta doe je dat in je bio.