Mediahotspots
Image default
Internet marketing

De meest gebruikte hashtags

Hashtags zijn bij iedereen een bekend begrip geworden. Het welbekende hekje zien we terugkomen in al onze posts op social media. Sommige mensen zetten zelfs hele zinnen achter het tekentje, is dat eigenlijk wel nuttig? Waarvoor gebruiken we de hashtag nog, en wat zijn dan de meest gebruikt hashtags?

Hashtags worden gebruikt voor foto’s en posts om meer activiteit te creëren rondom je post. Wanneer we zoeken op een bepaalde hashtag, zien we alle posts voorbij komen waarbij deze is gebruikt. Een hashtag is dus het meest functioneel wanneer je ze per woord gebruikt, het liefst woorden die ook nog ergens voor staan. Dus vermijd hele zinnen en bijkomende lidwoorden! Trefwoorden zijn meer dan voldoende.

 

Twitter en Instagram

Op zowel Instagram als Twitter worden de hashtags veel gebruikt, voor je het weet gaat je post viral! We zien op Instagram dat vooral Engelstalige hashtags het goed doen, ook in Nederland. Hierbij zijn de meest voorkomende hashtags de woorden #love, #instagood, en #me. Ook #follow, #cute en #tbt zijn zeer populair. Wat opvalt is dat veel van deze hashtags niet perse iets zeggen over de post zelf. Het gaat juist om het gebruik van populaire woorden waarvan je weet dat ze veel likes en comments zullen opleveren.

op Twitter zien we toch dat het hashtag verkeer iets anders verloopt. De meest voorkomende hashtags gaan vaak over een bepaalde gebeurtenis of een veelbesproken onderwerp. Zo zijn de hashtags #Brexit, #Trump en #BlackLivesMatter heel populair geweest de afgelopen tijd.

Ook in Nederland zelf hebben we een aantal opvallende hashtags die we vaak voorbij zien komen, zoals #TeamNL, #dwdd en #vacature. Ook als bedrijf kun je handig gebruik maken van hashtags. Zorg ervoor dat je hashtags gebruikt die zorgen voor veel interactie en respons van de gebruikers. Probeer daarbij ook origineel te zijn, bedenk eventueel je eigen hashtag waarmee eventuele klanten je makkelijk kunnen bereiken op social media!

 

Hashtags gebruikt om meer aandacht te krijgen

Hashtags worden gebruikt om meer aandacht te krijgen voor je berichten. Uiteindelijk wil je dat je berichten gezien worden, en worden geliket. Daar is ook een andere simpele truc voor! Niet alleen met goede hashtags wordt je gevonden, maar je wordt ook gevonden wanneer je berichten vaak geliket zijn. Je kunt bijvoorbeeld je instagram berichten automatisch laten liken. Daar is een service voor en die kun je gewoon veilig bestellen. Het resultaat is dat je meer aandacht krijgt op je berichten en zo op een natuurlijke wijzen nog meer likes en volgers op je profiel erbij krijgt. Het werkt echt!