Mediahotspots
Image default
Aanbiedingen

Waarom een webinar de toekomst van presentaties is

Heb jij een bedrijf en geef je wel eens presentaties voor je hele bedrijf en vind je het ververland als niet iedereen aanwezig kan zijn? Met een webinar hoeft dit ook niet, niet alle werknemers hoeven op locatie te zijn. Er kunnen zelfs meer mensen meekijken met jouw webinar dan bijvoorbeeld eerst in je ‘vergaderzaal’ pasten. Je werknemers kunnen dan altijd via hun pc, laptop of telefoon meekijken.

 

Het is interactiever

Werknemers kunnen vragen stellen in de chat en je kan zelf bepalen wanner je antwoord geeft op de vragen, je hoeft je verhaal niet te onderbreken om vragen te beantwoorden. Met slimme webinar tools heb je ook veel meer mogelijkheden zoals: een survey, poll of een toets. Door je webinar interactief te maken houd je hem ook interessant voor je werknemers. Heb je hulp nodig om je webinar interessant te houden klik dan hier, daar staat hulp om jouw eerste webinar succesvol te laten verlopen.

 

Weet je niet waar je moet beginnen met je webinar

Wat belangrijk is voor een webinar is de voorbereiding wat eigenlijk normaal voor elke presentatie wat ook belangrijk is goede software voor een webinar. Om alles goed te laten verlopen, dus zorg bijvoorbeeld voor een geode microfoon en zorg dat je presentatie slides er goed en leesbaar uitzien.

Een bedrijf wat je kan helpen met het beginnen van jouw webinar is Yourwebinar neem is een kijkje.

 

Later terugkijken

Als je je webinar hebt gehouden kan je de presentatie opslaan en ergens op het internet posten zoals je eigen website, een blog of op Youtube. Hiermee kan je hem altijd terugkijken en mensen die hem niet live konden bijwonen kunnen hem nu alsnog zien. Dit is vrij handig ook als je bijvoorbeeld een webinar hebt gegeven voor nieuwe medewerkers en na je webinar komen er nieuwe medewerkers.