Mediahotspots
Image default
Muziek

Wie zijn Suzan en Freek en hoe zijn ze bekend geworden?

Ze zijn helemaal hip en happening nu, het duo Suzan en Freek uit de achterhoek! Met wereldwijde hits met een cover van “Don’t Let Me Down” van The Chainsmokers braken ze namelijk door. Opvolgend hierop heeft het duo uit Zieuwent en Harreveld een album met 5 covers uitgebracht waarmee ze de eerste grote stap zetten in hun carrière. De match tussen de twee toont zich ook in hun relatie die ze buiten het artiestenleven om met elkaar hebben.

Een duo dat ontstaan is uit een hobby

Suzan Stortelder en Freek Rikkerink begonnen hun samenwerking op de middelbare school in de Achterhoek, waar hun gedeelde liefde voor de muziek ook omslaat in liefde voor elkaar. Samen postten ze “De Minuut” video’s op hun Facebook waar ze eigen covers van bekende hits spelen. Dit schiet al snel door tot een grote fan basis met als gevolg dat hun eerste clubtour meteen uitverkocht is en ze konden optreden tot aan de Randstad. Op het moment dat Suzan & Freek de debuutsingle “Als het Avond Is” uitbrengen stijgen ze al snel naar de nummer 1 positie in de top 40. Ze weten deze trend goed door te zetten en weten deze bekende artiesten aan de lopende band successen te vergaren.

Collabs met bekende artiesten

Vanaf 2019 wordt het eerste zelfgeschreven album uitgebracht waarmee ze meteen de Edison Popprijs in de categorie Nederlandstalig in de wacht sleepten. Als gevolg verkochten alle optredens van het duo uit en zijn ze echte bekende artiesten in Nederland geworden. Het succes van dit album bracht nieuwe mogelijkheden met zich mee en zijn ze zo bij hun eerste samenwerking met de voorheen rapper, nu commercieel kinderzanger Snelle uitgekomen voor de nummers “Weg van Jou” en “De Overkant”, als een ode aan hun jeugd uit de Achterhoek. Opvolgend brengen ze een jaar later het nummer “Goud” uit waarmee ze voor de zevende keer in de Top 40 te vinden zijn. Met dit nummer claimden ze de plek van het meest succesvolle duo in de Nederlandse taal in de top 40 zijn geworden.

Suzan en Freek zijn inmiddels niet meer uit de Nederlandse muziekwereld weg te denken en we zullen zeker nog een lange tijd van hun zangkunsten genieten!