Mediahotspots
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor het kopen van een tuinset voor een kleine tuin

Heb jij een kleine maar leuke tuin en weet je niet goed hoe je hem in kan richten? Geen probleem! Kleinere tuinen kunnen zeker gezellig zijn en er zijn genoeg manieren om je tuin in te richten zodat het er niet alleen gezelliger, maar ook ruimer uitziet en praktischer is ingedeeld. Om je een handje te helpen hebben wij een aantal 3 goede tips verzameld voor het inrichten van jouw kleine tuintje!

 

  1. Een loungebank in de tuin

Wil je graag een loungebank in je tuin, maar ben je bang dat het niet in de tuin past en dat het te veel ruimte inneemt? Er is genoeg tuinmeubilair beschikbaar voor kleine tuinen, die niet je hele tuin zullen vullen. Denk bijvoorbeeld aan een tweezits tuinbank met een tafeltje erbij die ook meteen kan functioneren als voetenbank of als een extra zitje. De meubelen hoeven niet heel breed te zijn, je kan prima slanke meubelen neerzetten. Denk hier ook tactisch over na. Een ronde tafel neemt bijvoorbeeld minder ruimte in beslag dan een vierkante tafel en opklapbare stoelen kunnen makkelijk worden opgeborgen wanneer je wat meer ruimte nodig hebt. Weet je niet waar je moet kijken voor mooie tuinmeubels? 4Seizoenentuinmeubelen heeft bijvoorbeeld een groot aanbod aan tuinmeubilair. Er is voor elke maat tuin wel wat te vinden!

 

  1. Elementen ophangen voor het besparen van ruimte

Als je een kleine tuin hebt moet je slim zijn en goed nadenken over hoe je het beste ruimte kan besparen. Denk dus niet alleen in de breedte, maar ook in de hoogte! Hangende elementen besparen veel ruimte op de grond en ze passen net zo goed in de lucht. Denk aan een mooie hangende plantenpot of bloemenstruik die aan je schutting hangt. Het creëert extra ruimte in je tuin en het ziet er ook nog eens leuk uit!

 

  1. Laat je tuin groter ogen

Er zijn ook een aantal dingen die je kan doen om je tuin groter te laten lijken. Leg langwerpige terrastegels bijvoorbeeld horizontaal neer om de tuin groter te doen ogen. Ook kunnen bepaalde kleuren diepte creëren waardoor je tuin verder lijkt door te gaan. Speel hier dus mee!

 

 

 

https://www.mediahotspots.nl/