Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

Een goedkope onderhoudsvrije tuin aanleggen

Vaak ligt de investering bij het ontwerpen en het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin hoger dan bij een ander type tuin. Echter hoeft een onderhoudsvrije tuin zowel voor het ontwerp als voor de aanleg ervan niet duurder te zijn dan een ander soort tuin, mits u het slim aanpakt. Daarmee komt het ontwerpen en het aanleggen van een goedkope onderhoudsvrije tuin binnen handbereik.

Allereerst het tuinontwerp voor de onderhoudsvrije tuin

Wilt een onderhoudsvrije tuin echt onderhoudsvrij zijn dan zal er over het tuinontwerp goed nagedacht moeten worden. Een succesvolle onderhoudsvrije tuin begint namelijk bij een goed doordacht tuinontwerp waarin de nadruk op het onderhoudsvrije aspect van de tuin ligt.

Voor het tuinontwerp wordt in de meeste gevallen een specialist ingehuurd. In het geval van een tuin is dat in de meeste gevallen een tuinarchitect. Voordat het tuinontwerp gemaakt kan worden is het belangrijk dat u eerst uw wensen goed in kaart brengt. Zoek online naar voorbeelden en ideeën voor de nieuwe tuin en verzamel alles op een overzichtelijk bord. U kunt op die manier heel eenvoudig in kaart brengen wat voor u belangrijk is en wat niet.

Bespreek vervolgens al uw ideeën met een tuinarchitect. Omdat tuinarchitecten vaker onderhoudsvrije tuinen hebben ontworpen zullen zij wellicht een kant en klaar ontwerp voor u hebben klaarliggen. Vraag of de tuinarchitect het standaard ontwerp kan gebruiken zodat de kosten laag blijven. Na het eerste gesprek kan de tuinarchitect de eerste stappen zetten en een schets voor de onderhoudsvrije tuin maken. Zodra de schets door u is goedgekeurd kan het definitieve ontwerp gemaakt worden. Tot slot kan het aanleggen van de onderhoudsvrije tuin beginnen.

Gebruik goedkope onderhoudsvrije materialen in uw tuin

Vaak zijn onderhoudsvrije materialen vrij duur. Omdat deze materialen duur zijn is het verstandig om de materialen zelf in te kopen. Bouwmarkten en tuincentra hebben jaarlijks vaak meerdere uitverkopen waarbij er kortingen tussen de 30% en 50% worden weggegeven. Wacht dus met het inkopen van de materialen tot de uitverkoop gestart is. Door zelf de materialen in te kopen kan het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin behoorlijk goedkoop worden!

https://www.vergelijkhoveniers.nl/onderhoudsvrije-tuin/