Mediahotspots
Image default
Gezondheid

Enkele tips voor meer zelfzorg!

Zelfzorg is belangrijk om mentaal gezond te blijven. Nick de Waard heeft enkele tips voor je op een rijtje gezet.

  • Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging. Slechts 30 minuten wandelen per dag kan je humeur een boost geven en je gezondheid verbeteren. Kleine hoeveelheden lichaamsbeweging tellen op, dus wees niet ontmoedigd als u niet 30 minuten per keer kunt doen.
  • Eet gezonde, regelmatige maaltijden en blijf gehydrateerd. Een uitgebalanceerd dieet en veel water kunnen uw energie en focus gedurende de dag verbeteren. Beperk ook cafeïnehoudende dranken zoals frisdranken of koffie.
  • Maak van slapen een prioriteit. Houd je aan een schema en zorg ervoor dat je voldoende slaapt. Blauw licht van apparaten en schermen kan het moeilijker maken om in slaap te vallen, dus verminder blootstelling aan blauw licht van je telefoon of computer voordat je naar bed gaat.
  • Probeer een ontspannende activiteit. Ontdek ontspannings- of wellnessprogramma’s of apps, die meditatie, spierontspanning of ademhalingsoefeningen kunnen bevatten. Plan vaste tijden in voor deze en andere gezonde activiteiten die u leuk vindt, zoals een dagboek bijhouden.
  • Stel doelen en prioriteiten. Bepaal wat er nu moet gebeuren en wat kan wachten. Leer ‘nee’ te zeggen tegen nieuwe taken als je het gevoel krijgt dat je te veel op je neemt. Probeer je aan het eind van de dag bewust te zijn van wat je hebt bereikt, niet wat je niet hebt kunnen doen.
  • Oefen dankbaarheid. Herinner jezelf dagelijks aan de dingen waar je dankbaar voor bent. Wees specifiek. Schrijf ze ’s nachts op, of speel ze in gedachten opnieuw af.
  • Focus op positiviteit. Identificeer en daag je negatieve en nutteloze gedachten uit.
  • Blijf verbonden. Neem contact op met uw vrienden of familieleden die emotionele steun en praktische hulp kunnen bieden.

Zelfzorg ziet er voor iedereen anders uit, en het is belangrijk om te vinden wat je nodig hebt en geniet. Het kan vallen en opstaan ​​​​vergen om te ontdekken wat het beste voor u werkt. Bovendien, hoewel zelfzorg geen remedie is voor psychische aandoeningen, kan het begrijpen van de oorzaken of triggers van uw milde symptomen en welke coping-technieken voor u werken, helpen om uw geestelijke gezondheid te beheersen.

https://nickdewaard.nl/