Mediahotspots
Image default
Gezondheid

Onbedoeld zwanger? Bloemenhovekliniek biedt professionele hulp en advies

Het kan gebeuren dat je in verwachting bent, terwijl dat helemaal niet de bedoeling was. Dat brengt vaak veel emotie en onrust met zich mee. Beahuis & Bloemenhovekliniek biedt professionele hulp als je ongewenst zwanger bent. De ervaren specialisten in onze kliniek geven bovendien advies over het kiezen van goede anticonceptie om een onbedoelde zwangerschap te voorkomen. 

Een abortuspil, zuigcurettage of instrumentele abortus als behandelmethoden

Je kunt bij abortuskliniek Bloemenhove terecht via een verwijzing van de huisarts. Als je niet meer dan 16 dagen over tijd bent, kun je ook rechtstreeks contact met ons opnemen. Je kunt meestal binnen een week op afspraak komen. Afhankelijk van de duur van de zwangerschap, zijn er verschillende methoden om de zwangerschap te beëindigen. Een abortus pil wordt tot 8 weken na de laatste menstruatie gegeven, een zuigcurettage bij een zwangerschapsduur tot 12 weken. Vanaf 13 weken na je laatste menstruatie is het mogelijk om een instrumentele abortus onder plaatselijke verdoving of korte narcose te laten plaatsvinden. 

Abortus kosten vergoed als je in Nederland woont of werkt

Als je ongewenst zwanger bent en in Nederland woont of werkt, worden de abortus kosten in zijn geheel vergoed door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Jouw zorgverzekeraar wordt hierover niet geïnformeerd. In tegenstelling tot een abortus in het ziekenhuis, hoef je voor een abortusbehandeling in kliniek Bloemenhove geen eigen risico te betalen. Jouw privacy wordt gerespecteerd. Er wordt alleen informatie verstrekt aan familie of bekenden als je daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft.

Wil je een afspraak maken met een van de specialisten in Beahuis & Bloemenhovekliniek? Dat kan telefonisch tijdens werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur via nummer 023 – 528 98 90. Je kunt ook via het formulier op onze website een afspraak maken. Eventueel medicatiegebruik of andere medische bijzonderheden dienen daarbij vermeld te worden.

http://www.bloemenhove.nl/nl/