Mediahotspots
Image default
Beauty en verzorging

Othodontie ook voor volwassenen

Volgens onderzoek zou een mooi gebit een grote invloed hebben op de eerste indruk. De tanden zijn een van de eerste dingen die bekeken worden en een stralende glimlach wordt gekoppeld aan een vriendelijk en open persoon. Dat is positief om te weten, maar niet iedereen had het geluk met een gebit geboren te worden dat perfect in orde is. Tegenwoordig krijgen kinderen dan ook in elk geval van kleine afwijkingen meteen een beugel om de schade te beperken. Vroeger was dit echter niet het geval, waardoor er nog veel volwassenen rondlopen met complexen over hun gebit.

Maar het is nog niet te laat, ook als volwassene kan je er nog steeds voor kiezen om een orthodontist te bezoeken. Orthodontie volwassene komt weer veel vaker voor, in de leeftijdsgroep van 18 tot 50 jaar zijn er meer en meer beugeldragers en mensen beginnen ook steeds later aan een orthondontische behandeling. Meestal gaat het om puur esthetiche redenen, deze mensen willen een mooi en recht gebit. Al zijn er ook gevallen waar functionele gebitproblemen werden ontwikkeld en die daardoor een beugel moeten dragen.

Wie twijfelt om een behandeling te ondergaan, kan een afspraak maken bij een orthodontist. Deze zal röntgenfoto’s en gipsmodellen maken van het gebit en deze analyseren om te zien wat het probleem is en waar de probleempunten zitten. Met deze kennis kan de orthodontist een beugelbehandeling kiezen die het best gepast is. Soms kan het ook dat het probleem niet enkel in het gebit zelf zit, maar dat een afwijkende stand van de kaak de boosdoener is. Dat probleem kan niet door enkel orthodontie opgelost worden, in dat geval zal er een kaakfysio moeten tussenkomen voor een correctie van de kaak. Enkel door een combinatie van een kaakcorrectie en orthontische behandeling kan dan een beter gebit bekomen worden.

http://www.orfeokliniek.nl