Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

Waarvoor ga jij de printer gebruiken?

Er zijn veel verschillende soorten printers, omdat er heel veel soorten dingen zijn die je kan printen. Hoewel de 3-D printer helemaal het gesprek anno nu is, zijn de 2-D printers nog lang niet uitgemolken en blijven ook hierbij de verschillende mogelijkheden groeien.

Hierbij ga ik jullie wat soorten printers voorleggen en laten zien wat de mogelijkheden zijn. 

De eerste printer die ik ga behandelen is inkjet printer. Dit printer werkt op het systeem zoals je het gewoon thuis hebt staan. Ze verschillen dan ook van huis printers tot grote industriële printers voor zakelijk gebruik. Het is een hele diverse printer. Hoewel het niet veel extra’s biedt is het gewoon een goede printer die consistent is. 

Als je op ander materiaal zoals bijvoorbeeld leer of textiel heb je daar neen ander soort printer voor nodig. Een tht printer is hier een voorbeeld van. Deze is hier uitermate geschikt voor. Helaas zijn deze printer erg vervuilend en dus slecht voor het milieu.

Om dit probleem tegen te gaan is er de hot foil printer uit gevonden. Deze printer is te gebruiken om op plastic of papier te printen. Bij deze printer wordt gedroogde inkt verwarmd tot een bepaalde temperatuur en wordt een bepaald deel van het product onder de printer geplaatst. Het stempel proces is niet vervuilend omdat de inkt droog gebruikt wordt.

 Als je een printer wilt kopen is het belangrijk dat je van te voren bepaald waar je het voro gebruiken wilt. Is het zakelijk of voor privé gebruik? Ook het materiaal waar op geprint wordt is van belang. Als jij product informatie op kartonnendoosjes gaat printen heb je een andere printer nodig dan waar neer je een lotnummer printer nodig hebt.

Hoe dan ook zijn er veel verschillende soorten printers en is het belangrijk om je goed te laten informeren bij een specialist over de mogelijkheden.

http://www.kba-metronic.com/nl/