Mediahotspots
Image default
Zorg

Stel grenzen en moedig gezond gedrag aan

Stel grenzen en moedig gezond gedrag aan

Ouders moeten negatief gedrag afbreken in kleinere acties. Als een bepaald gedrag ervoor zorgt dat u uw kind het huis uit wilt schoppen, schop hem er dan niet uit! Maar intimidatie en pesten zijn grotere problemen en verdienen een grote, grote oplossing. Stel waar mogelijk grenzen, zodat je kind niet overgaat tot schadelijk gedrag. Bepaal wat gepast en ongepast is en duld geen pesterijen van anderen. Zelfs als een vriend enorm onredelijk is, kun je nee zeggen, en dat zal je kind aanmoedigen om hulp te vragen. Kindercoach Utrecht. En als je geen antwoord hebt op bepaalde vragen, steun hem dan door samen met je kind over oplossingen te brainstormen.

Ga er niet van uit dat uw kind “net als” u is

Veel van de dingen die u als ouder wilt doen, zullen voor een klein kind waarschijnlijk als gezond verstand klinken. Maar ongeacht wat u wordt verteld, is het belangrijk om in dit opzicht de leiding van uw kind te volgen. Als uw kind zich door een bepaalde activiteit of activiteitengroep ongemakkelijk of ongemakkelijk voelt bij iets wat hij doet, probeer het hem dan uit te leggen. Als hij niet luistert, moet u gaan doen wat hij niet leuk vindt, en dat kan voor een klein kind heel eng zijn! Kindercoach Utrecht.

Help hem het grote geheel te zien

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, en kleine acties vormen een beeld. Het is essentieel dat je kind het grote geheel ziet, zowel in het leven als in de sport, niet alleen de technische dingen zoals wat hij moet doen, maar ook het grotere geheel van de maatschappij in het algemeen. Het is goed om een plan te hebben voor wat uw kind in elke fase van zijn ontwikkeling zou moeten doen, zodat hij weet hoe hij moet komen waar hij heen wil. In zijn hoofd kan hij zich voorstellen dat hij een pak met stropdas draagt, een boek leest en naar het altaar loopt.

https://coachpraktijkgroei.nl/kindercoach-utrecht/