Mediahotspots
Image default
Beauty en verzorging

Voor en nadelen van een rieten kap

Rieten daken komen steeds vaker voor. Vroeger vond je deze rieten daken vooral op de huizen van boeren en dus ook vooral op het platteland. Dit komt natuurlijk omdat dit vrijstaande huizen zijn en een rieten dak staat hier beter op. Er bestaan geen rijtjeshuizen met rieten daken. Onder vrijstaande woningen wordt het vaker gezien. Ook luxe villa’s die een bepaalde uitstraling heeft. Tegenwoordig wordt het niet meer geassocieerd met het boerenland, maar met moderniteit en luxe. In dit artikel lees je een paar voor en nadelen over het hebben van een rieten dak. 

Allereerst ziet een goed rieten dak er gewoon geweldig uit. Verder werkt het ook erg isolerend en is het dus erg duurzaam. Duurzaamheid wordt tegenwoordig steeds belangrijker in de maatschappij. Met een rieten dak doe je iets voor de natuur. Dit betekent dat in de winter de verwarming minder hoog hoeft en in de zomer wordt het niet te koud. Dit zal je na enige tijd dus wel merken in je portemonee. Hiernaast word je huis ook helemaal één met het weer. Als het regent wordt het riet een stuk donkerder en als de zon er op staat is het licht. 

Het grootste nadeel is wel dat riet erg brandbaar is en dus gevaarlijker voor de bewoners. Natuurlijk wordt de technologie ook steeds beter en zal het in de werkelijkheid allemaal wel meevallen, maar mensen zullen het toch sneller eng vinden. Verder is er nog de vraag: hoe lang gaat een rieten dak mee? Onder de juiste omstandigheden gaat een rieten dak ongeveer 25 jaar mee. Dan moet het dak echter wel goed verzorgd worden. Elke 5 jaar moet al het mos en alg er uit worden geharkt. Denk er dus goed over na voordat je voor een rieten kap kiest. Laat je goed informeren voordat je een beslissing maakt. 

http://www.rietwerk.nl

Gerelateerde artikelen

Mooie wimperextensions in Enschede gezocht?

Kosten moedervlek verwijderen Gezicht

Bij de schoonheidssalon in Wehl word je helemaal weer de oude