Mediahotspots
Image default
Tweewielers

Zündapp oldtimer brommer onderdelen

Zündapp is een bekend merk dat sinds 1917 bestaat. Hoewel ze begonnen met radiatoren en ook naaimachines en grasmaaiers produceerde staan ze natuurlijk bekend om hun brommers en motoren. De Zündapp onderdelen werden in eerste instantie door krijgsgevangenen gemaakt, Zündapp werd immers opgericht tijdens de Eerste Wereldoorlog. Na de oorlog werd bij Zündapp de focus gelegd op motorfietsen, de eerste motoren rolde in 1929 van de band.

 

Brits ontwerp, Duitse kwaliteit

De eerste motoren van Zündapp waren geïnspireerd op de Britse Levis 211cc motor. Zündapp maakte zware motoren maar vanaf 1928 werd de focus gelegd op motoren met minder dan 200cc. De Duitse regering wilde lichtere motoren voor de consumenten stimuleren. Veel merken verdwenen in de jaren twintig maar Zündapp deed goede zaken en produceerde Zündapp onderdelen in vier fabrieken verspreid door Duitsland. In 1924 schakelde ze over op de lopende band, een teken van succes.

 

Bella Italia

In de jaren vijftig werd de vraag naar lichte scooters steeds groter, de vraag naar zware motoren nam af. Er werden lichtere Zündapp onderdelen ontworpen en de inspiratie kwam uit Italië. Zündapp nam de Moto Parilla als voorbeeld. Ze wilden eerst samenwerken met dit Italiaanse bedrijf maar toen dat misliep besloten ze met eigen Zündapp onderdelen een kopie te maken. Dat werd de Bella R 150. Het getal 150 was een verwijzing naar de cilinderinhoud. Dat lijkt veel voor een scooter maar in die tijd was dat een erg lichte motor. Dit model bleek direct populair bij het publiek, er werden in de jaren daarna een aantal variaties uitgebracht. De Bella was anders dan vorige modellen, het voorspatbord kon meedraaien en er werden lichtmetalen schijfwielen op een telescoopvork toegepast.

 

Zündapp in de jaren zeventig

De motoren werden steeds lichter maar de Zündapp onderdelen waren sterker en zwaarder dan de concurrentie. Dat resulteerde in een hogere prijs en Zündapp begon in populariteit te dalen. Zündapp ging motoren produceren voor andere merken en de verkoop van Zündapp motoren liep steeds verder terug. In 1984 werd Zündapp verkocht aan het Chinese concern Tianjin.

 

Gelukkig zijn er nog volop Zündapp onderdelen te bestellen via internet. In de webshop kun je veel onderdelen vinden voor scherpe prijzen. Daarmee kun je die klassieke Zündapp motoren in perfecte staat houden. Kijk snel naar het assortiment Zündapp onderdelen.