Mediahotspots
Image default
Tweewielers

Retro scooter kopen of toch beter een Vespa scooter kopen?

Er rijden heel wat sportieve en moderne scooters op de weg. Met name de nieuwe lijn elektrische scooters ziet er behoorlijk futuristisch uit. Maar een retro scooter heeft een uitstraling die je met moderne modellen toch een beetje mist. En retro scooters zijn soms ook nog de goedkoopste optie! Wat zijn de verschillen tussen retro budget scooters en luxere modellen, waar moet je voor kiezen? Lees snel verder!

 

Alles lijkt op Vespa

Toen Piaggio in 1946 met hun eerste Vespa scooter op de markt kwamen hadden ze nooit kunnen voorzien dat deze scooter nu nog steeds gewild zou zijn. Ze maken nog steeds modellen gebaseerd op het origineel, de Vespa 946 is een goed voorbeeld en de Vespa Primavera heeft veel retro kenmerken. Daarnaast zijn er heel veel budget scooters die dit design namaken.

 

Beter goed gejat dan slecht bedacht

De vele retro scooters van Chinese makelij zijn haast niet van elkaar te onderscheiden. Ze hebben dezelfde ronde vormen en vaak ook ergens de Italiaanse vlag. Deze scooters worden goedkoop gemaakt in China en maken meer gebruik van kunststof en wat oudere technologie. Zo kun je een complete retro scooter kopen voor minder dan duizend euro! De prijs/kwaliteitsverhouding is soms heel goed, voor weinig geld koop je veel scooter.

 

Wat zijn de verschillen tussen retro scooters?

Bij Vespa is het verschil eenvoudig; de kwaliteit is gewoon een stuk beter. Stalen kappen, elektronische snelheidsmeter, gevlochten remkabels. High-tech onderdelen in een retro jasje. De retro scooters van Chinese makelij lopen een generatie of wat achter, en de metalen onderdelen zijn wat gevoeliger voor roest.

 

Het grote verschil tussen de budget scooters is vooral de assemblage en after-sales service. Sommige scooters zitten netjes in elkaar, bij de ander moet je zelf alle schroeven nog even goed nalopen. Sommige dealers werken alleen via mail, andere dealers hebben een helpdesk en eigen werkplaats. Let dus even op voor je op de “bestel nu” knop drukt!

 

Je kunt voor weinig geld een leuke budget retro scooter kopen of even doorsparen voor een echte Vespa Primavera. Als je niet kunt wachten is een Vespa retro scooter leasen uiteraard ook een optie!

http://www.scooterkopenonline.nl/vespa-scooter-kopen/