Mediahotspots
Image default
Auto

Bergtrip met de caravan

Als je een echte waaghals bent en het aandurft om op vakantie een aantal grote bergen te bezoeken dan ben je waarschijnlijk wel op de hoogte van de extra risico’s die dat met zich meebrengt. Sterker nog, de kans is groot dat dit precies de reden is dat je een dergelijke vakantie boekt, vanwege de extra spanning en het avontuur die het met zich meebrengt.

De spanning is leuk, maar om het veilig te houden is het aangeraden om wel te zorgen voor een zo goed mogelijke voorbereiding om de kans dat er daadwerkelijk wat misgaat te minimaliseren. Als je met de caravan gaat is het dus eerst zaak om alles drie keer na te lopen. Met name goede banden en een reservewiel zijn belangrijk, maar ook is het belangrijk om je remmen, je lichten en je motor na te lopen. Neem sowieso voor de zekerheid een extra set banden en reparatiemateriaal mee. Denk er bovendien eens over na of je wellicht je caravan nog verder wilt aanpassen. Het is namelijk lastig manoeuvreren met caravan op krappe bergweggetjes. Daarom is het wellicht een idee om extra spiegels op te hangen of om een achteruitrijcamera te bevestigen. Dit kan uiteraard met bedrading, maar er is ook de mogelijkheid om de achteruitrijcamera draadloos aan te sluiten waardoor het al helemaal een makkie is. Hiervoor kunt u terecht bij Van Zwitserland B.V.

Tot slot ga je hoogstwaarschijnlijk ook wandelen, klimmen of andere activiteiten te voet ondernemen. Ook hier is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Denk aan goede schoenen, touwen en een verbanddoos, maar denk bijvoorbeeld ook na over een eventuele survival kit of zelfs een SOS apparaat voor het geval dat je in een noodsituatie belandt. De bergen zijn leuk, maar ook zeker een waar avontuur dat je niet moet onderschatten. Fijne vakantie!

Voor meer informatie over achteruitrijcamera’s kunt u terecht op vanzwitserland.nl.

http://www.vanzwitserland.nl/