Mediahotspots
Image default
Auto

Tweedehands of nieuw leasen, wat is de beste optie?

VW Transporter leasen bij bus leasen 

Voor slechts een paar honderd euro per maand een grote bestelauto leasen. Het klinkt heel aantrekkelijk, maar is het dat ook? In eerste instantie zou je denken van wel, zeker als je het afzet tegen een nieuwe leaseauto waarbij je minimaal het dubbele betaald. Toch is goedkoop bij leasen zeker niet altijd het beste. Vooral als je kijkt naar de voorwaarden en de kleine lettertjes.

Is goedkoop duurkoop?

Een acht jaar oude Mitsubishi Outlander uit 2008 voor slecht 150 euro per maand. Zet dat maar eens af tegen de prijs als je er eentje wilt kopen. Laat staan als je een nieuw model wilt leasen. Dan schiet de prijs helemaal omhoog naar vier- tot vijfhonderd euro. Toch is het maar zeer de vraag of je financieel beter af bent. Bij veel tweedehands leaseauto’s loop je namelijk veel meer risico dan bij het leasen van een nieuwe auto. Zo vervallen vaak een aantal van de grote voordelen van leasen: je moet zelf wegenbelasting betalen en vooral, je draait zelf op voor het mogelijke onderhoud. Juist bij een tweedehands auto is dat een financieel gevaarlijk punt.

Nieuwe leaseauto

Wellicht is het dan toch verstandig om een wat kleiner model te nemen. Zo kun je een nieuwe Opel Astra al huren vanaf ruim tweehonderd euro. Dat is weliswaar wat meer, maar hierin zit dus wel al het onderhoud, plus alle belastingen en verzekeringen inbegrepen. Bovendien rij je dan een nieuwe auto,met alle voordelen van dien. Daaruit blijkt dat auto leasebedrijven, zoals een Peugeot partner lease, vooral zijn ingesteld op het verhuren van nieuwe auto’s. dit is voor hen ook het meest aantrekkelijk. Komt de auto na verloop van tijd terug, dan kunnen ze deze altijd weer doorverhuren als een tweedehands lease. Ben je dus op zoek naar een nieuwe leaseauto? Vergelijk dan in ieder geval alle punten met elkaar voordat je een keuze neemt

https://www.busleasen.com