Mediahotspots
Image default
Auto

Zorgeloos een import BMW occasion kopen

BMW occasion uit het buitenland

Op de Nederlandse wegen zijn steeds meer importauto’s te vinden. Het overgrote deel daarvan komt uit Duitsland. Op zich hoeft dit niet per se een probleem te zijn, echter maakt dit wel lastiger om de historie te checken. Bij deze auto’s is de historie vaak vaag en is het gemakkelijk om zaken zoals de kilometerstand te beïnvloeden. 

Bekijk bij een import bmw occasion altijd de onderhoudshistorie. Hier staan stempels in van dealers of andere onderhoudsspecialisten die aan het voertuig gewerkt hebben. Check bij deze bedrijven of de auto daar daadwerkelijk in onderhoud is geweest en welke kilometerstand destijds genoteerd is. Het is ook mogelijk om dit te checken via een Nederlandse dealer op basis van VIN-nummer. Uw lokale BMW dealer zal hier eigenlijk altijd wel aan mee willen werken. 

Ontbreken een onderhoudsboekje en facturen? Dan is de kans zeker aanwezig dat de kilometerstand incorrect is. Uiteraard kan het aantal kilometers kloppen, echter is het wel een feit dat het gemakkelijk is om dit bij een importauto te manipuleren  Laat de auto in dat geval gewoon staan. Er zijn voldoende andere auto’s.

Proefrit

Eén van de leukste dingen tijdens het bezichtigen van een auto is de proefrit. Hiermee maakt u kennis met het rijgedrag, motor en beleving van het voertuig. Neem altijd iemand mee voor een ‘second opinion’. U heeft van tevoren al een bepaald beeld van de auto en u kunt bepaalde zaken bagatelliseren voor uzelf als u eigenlijk al van plan bent om de occasion te kopen. 

Uiteraard is de proefrit ook een kans om eventuele gebreken op te merken. Als u de rit uitvoert aan de hand van onderstaande punten krijgt u goede indruk: 

Remmen – Focus naast de kracht van de remmen ook op eventuele trillingen en geluiden. Check ook direct de dikte van de blokken en schijven. Het vervangen van de remmerij is over het algemeen vrij voordelig, echter kunt u dit dan wel meenemen in uw onderhandeling. 

Stuurgedrag – Voel het gedrag tijdens bochten. Luister tevens naar geluiden vanuit het onderstel bij drempels en stuurhandelingen bij lage snelheden. Zelfs een gebruikte BMW hoort nog strak en sportief te sturen.

Motor – Voel hoe de motor zich gedraagt bij verschillende soorten acceleratie. Ook kunt u de loop van de motor vergelijken bij koud en warm. 

Storingen – Check het dashboard voor eventuele storingen. Deze komen vaak tevoorschijn tijdens het rijden en zijn bij stilstand dan afwezig. 

Vloeistoffen – Bekijk vloeistoffen voor en na de proefrit. Een afwijking na geeft met grote zekerheid een lekkage aan. Wij adviseren dan aan om de auto te laten staan. 

Wat wellicht net zo belangrijk is als de technische staat van de BMW is het gevoel dat u krijgt. Valt deze erg tegen? Kijk dan gerust verder. De aankoop van een auto wordt vaker gedaan met het hart dan met het verstand. Neem dit dus zeker mee in de overweging. Heeft de tweedehands BMW u overtuigd? Dan is het tijd om te onderhandelen. Bekijk onze onderhandelingstips om een goede deal te sluiten!

 

https://www.bmw-vergelijker.nl/

Gerelateerde artikelen

De mogelijkheden van een auto leasen

Bergtrip met de caravan

Tweedehands of nieuw leasen, wat is de beste optie?