Mediahotspots
Image default
Onderwijs

Circusworkshop organiseren op een basisschool

Circusworkshop organiseren op een basisschool

Het organiseren van workshops op een basisschool kan soms best veel tijd (en geld) kosten, al helemaal wanneer dit wordt gedaan door basisschool docenten die er eigenlijk niet heel veel tijd voor hebben. Daarom doen basisscholen zich er verstandig aan dit door derden te laten doen, organisaties die hier veel kaas van hebben gegeten en precies weten hoe de vork in de steel zit. Een organisatie als Grote Broer, een die al tientallen jaren ervaring heeft met het organiseren van workshops op basisscholen is een goede organisatie om te vragen. Grote Broer specialiseert zich in onder andere circusworkshops, ze zien in hoe groot de waarde hiervan kan zijn wanneer dit op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Circus is goed voor het brein, goed voor de ontwikkeling en goed voor het maken van nieuwe vrienden. De balans vinden tussen het hebben van plezier en jezelf verder ontwikkelen is een van de doelen die Grote Broer stelt wanneer er wat georganiseerd wordt. Het inzetten van de juiste workshopdocenten is hier een groot deel van, Grote Broer werkt alleen samen met de beste docenten die zowel veel ervaring hebben in het geven van workshops als in hun eigen discipline. Veel van onze circusdocenten kunnen dan ook veel vertellen over hoe het leven op het circus is en wat het voor hun betekend. 

De Circusworkshop

Een circusworkshop begint altijd met een coole opening, hier laat de workshopdocent het een en ander zien met als doel de leerlingen te motiveren tijdens de workshop aan de slag te gaan. Afhankelijk van het niveau en de leeftijd worden er oefeningen ingezet om door de leerlingen te laten uitvoeren, hier zal een groot deel van de workshop uit bestaan. Tijdens de workshop wordt er naar een voorstelling toegewerkt, deze wordt aan het einde van de workshop uitgevoerd. 

 

 

 

https://grotebroer.nl