Mediahotspots
Image default
Onderwijs

The Square Mile is een gerenommeerd taalinstituut in Amsterdam en omstreken.

Woont u in Rotterdam, Utrecht, Breda, Leiden of Den Bosch? Niet getreurd, ook daar heeft The Square Mile vestigingen. Populaire opleidingen zijn bijvoorbeeld de online training Nederlands, de spoedcursus Frans, de training technisch Engels en de opleiding zakelijk Chinees.

Degenen die individueel een taaltraining willen volgen, wijzen we op het STAP-budget. Deze overheidssubsidie van maximaal € 1000,00 per jaar per persoon is bedoeld om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten dankzij een opleiding, training of cursus. Het gaat erom dat u als werkende / werkzoekende zelf kunt beslissen hoe uw loopbaan zich ontwikkelt. Door bij te leren en uw kennis op bepaalde vlakken te verdiepen / verbreden kunt u ervoor zorgen dat u die droombaan vindt of uw huidige baan behoudt. De subsidie is aan te vragen via https://www.stapuwv.nl/p/voorportaal. U mag dat 1x in het jaar doen. Iedere 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode. De overheid heeft een aantal voorwaarden verbonden aan het STAP-budget:

  • de aanvrager is 18 jaar of ouder;
  • de aanvrager ontvangt nog geen AOW;
  • de betreffende training / cursus / opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan;
  • de training / cursus / opleiding start na de aanvraag van de subsidie;
  • de aanvraag moet minstens 4 weken voordat de training / cursus / opleiding start ingediend zijn.

De aanvragen worden beheerd door het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. De opleider in kwestie krijgt het subsidiebedrag uitgekeerd. Tot 1/1/2022 was het mogelijk om scholingskosten af te trekken van de inkomstenbelasting. Het nadeel van die constructie was dat het cursusgeld voorgeschoten moest worden. Met name voor mensen met een laag inkomen, personen zonder baan en ouderen bleek dat een probleem.

Terug naar The Square Mile. Waarin onderscheidt dit instituut zich van andere taalscholen vraagt u zich wellicht af. We vertellen het u. The Square Mile is veelzijdig. Nederlands voor expats, Engels voor Nederlanders, Spaans voor beginners of Italiaans voor gevorderden? U kunt er voor aankloppen bij The Square Mile. Zowel op algemeen niveau (in het contact met u als klant, in de communicatie en de service) als op het niveau van de taaltrainingen zijn de trainers efficiënt. Het gaat immers om zakelijke taalcursussen. Uw tijd is kostbaar en dus wordt iedere les volledig benut. Aanvullend wordt maatwerk geboden qua locatie, leerdoelen, vakgebied, taalniveau en groepsgrootte.