Mediahotspots
Image default
Auto

Wat is private lease?

Wil je graag in een Mercedes Vito leasen bij auto leasen zzp ? Ben je geen ondernemer maar wil je graag in je privé tijd in deze bus rijden? Private lease kan dan een optie zijn. Dit is een redelijk nieuw concept in de autowereld. Een nieuwe auto kan vaak hoog in de kosten oplopen. In dit geval kiezen mensen vaak voor het leasen. Voorheen moest het leasen via een werkgever plaatsvinden, het was niet mogelijk om particulier te leasen. Daarom is private lease in het leven geroepen. Dit maakt het mogelijk om als werknemer of zzp’er bijvoorbeeld een bus te leasen.

Private lease Volkswagen Transporter

Maar wat houdt private lease precies in? Je betaalt maandelijks een vast bedrag, je hoeft je geen zorgen te maken over bijkomende kosten voor bijvoorbeeld reparaties. Dit zit bij de prijs inbegrepen. Het enige wat voor eigen rekening is, zijn de benzinekosten. Het maandelijkse bedrag verschilt per auto en de extra opties waarover de auto beschikt. Wanneer je de samenstelling van de auto laat veranderen zullen de maandelijkse kosten automatisch duurder worden. Ook het aantal kilometers die je wilt maken zal invloed hebben op het bedrag. Je hoeft je echter geen zorgen te maken over de onderhoud, belastingen en verzekering van de auto.

Het verschil met normaal leasen

Private lease is toegankelijker voor een groter publiek. Je kunt de auto voor privégebruik inzetten. Je bent niet meer afhankelijk van een werkgever die de auto leaset voor zakelijke doeleinden. Wanneer je kiest voor een private leasecontract, wordt dit automatisch geregistreerd in het BKR register. Dit kan invloed hebben bij het aanvragen van een nieuwe lening of hypotheek. De duur van een leasecontract kan een tot vijf jaar betreffen. Voordat je een contract afsluit moet je je goed laten informeren over de voorwaarden van de overeenkomst.

https://www.autoleasenzzp.nl

Gerelateerde artikelen

Ook de Peugeot Expert is een duurzame lease optie

Het leasen van een auto was nog nooit zo gemakkelijk

Bedrijfsauto leasen Occasion lease