Mediahotspots
Image default
Banen en opleidingen

Hoe verloopt de opleiding tot verkeersregelaar?

Verkeersregelaar is eigenlijk een best ideaal beroep. Je kan namelijk vrij relaxed het verkeer in goede banen leiden en tegelijkertijd heb je een hartstikke belangrijke baan: je zorgt er namelijk voor dat het verkeer veilig blijft. Niet zo gek dat er veel interesse is in de opleiding verkeersregelaar. Er bestaan twee soorten opleiding, afhankelijk van het niveau waarop jij het verkeer wilt gaan regelen. Zo kan je ervoor kiezen om alleen de theorieopleiding te doen, dan kan je invallen bij kleinere evenementen, ideaal als je af en toe als verkeersregelaar wilt bijverdienen. Als je meer wilt kan je voor een praktijkopleiding kiezen om een professionele verkeersregelaar te worden.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding tot verkeersregelaar bestaat uit twee delen. In het eerste deel, de theorieopleiding van een dag, leer je de basics. Je leert de verkeersregels tot in de puntjes, en aan het einde van de dag leg je een examen af. Als je daarna door wilt stromen naar de praktijkopleiding leer je het werk in zowel nagespeelde verkeerssituaties, en leer je door te doen in echte verkeerssituaties. Dit is uiteraard wel onder begeleiding. De praktijkopleiding duurt slechts twee dagen en wordt ook afgesloten met een examen, maar dat is dan wel een praktijkexamen.

Wat leer je in de praktijkopleiding?

Wat maakt het verschil tussen het theoriedeel en het praktijkdeel? In beide leer je toch hoe je de verkeersregels moet toepassen? Maar je zult merken dat de werkelijkheid zelden exact binnen de geleerde kaders van de theorie past, de auto’s die je moet begeleiden worden immers bestuurd door mensen. Niet iedereen weet exact hoe de verkeersregels werken, en ook worden sommige automobilisten gefrustreerd. In het praktijkdeel van de opleiding leer je dus hoe je met automobilisten moet communiceren zodat je ervoor kan zorgen dat het verkeer 100% veilig verloopt.

https://gmwtrafficassist.nl/