Mediahotspots
Image default
Electronica en Computers

Interactieve video software

Wie werkt in digital content of online content, weet dat je tegenwoordig mee moet doen met interactieve video. Je bindt je publiek er beter mee en het is ook interessanter om naar te kijken. Wel is het zo dat interactieve video duur is om te maken. Je moet namelijk vaak meerdere verhaallijnen uitspelen en opnemen. Of dat nu in een animatie is of in een video met mensen, het maakt het werk langer. Het helpt in ieder geval om interactieve video software te hebben. Daarmee zet je je interactieve video zelf in elkaar. Daar betaal je natuurlijk ook voor. 

 

Betalen voor interactieve video software

Er is niet echt een eenduidige manier van betalen voor interactive video software. Software aanbieders hebben allemaal hun eigen manier om dit in elkaar te zetten. Soms moet je met de leverancier van de interactieve video software contact opnemen om te vragen naar de prijzen. Dan zijn er nog een aantal software aanbieders die wel op hun website laten weten wat de prijzen zijn. Die prijzen worden alleen verschillend ingevuld. 

 

Soms betaal je bijvoorbeeld een bedrag per maand, waarvoor je een bepaald aantal video’s kunt maken. Wil je meer video’s, dan moet je een duurder abonnement kiezen. Soms betaal je per video. Of je mag een bepaald aantal minuten interactieve video maken voor een bepaald maandbedrag. Voorbeelden van betaalde software zijn HiHaHo, TouchCast Studio, Verse en Spott. 

 

Gratis software

Je kunt ook gratis software gebruiken. Deze software biedt vaak minder mogelijkheden, maar het is een optie als je interactieve video nog moet ontdekken. Je kunt kiezen voor de gratis versie van Vidzor, maar dan heb je een watermerk en advertenties erbij. Dan is het als trial beter om te kiezen voor Adventr. Je kunt gratis 2 video’s per maand maken van 10 minuten. Tegen betaling kun je bij Adventr meer minuten gebruiken en meer video’s maken. 

 

Eko Studio lijkt qua interactieve video software op Adventr, maar deze is geheel gratis. Dit geldt ook voor Vizia. Deze twee software aanbieders hebben dus volledig gratis software voor interactieve video.