Mediahotspots
Image default
Internet

Thuiswerken met snel internet

We moeten in deze gekke tijden met het Corona virus zoveel mogelijk thuis werken met zijn allen, en/of als we niet kunnen werken moeten we zoveel mogelijk thuis blijven. Dus het internet heeft het zwaar te verduren. We kijken veel meer naar Netflix, Videoland en soortgelijke streamingdiensten. En we zijn met zijn allen nog veel meer online. Merkt u dat u last heeft van traag internet huis? Daar kan iets aan gedaan worden.

Als eerste kunt u kijken naar uw huidige internet abonnement. Staan alle instellingen wel op de juiste manier ingesteld en is daar nog optimalisatie in mogelijk? Neem in geval van twijfel zeker eens contact op met uw huidige provider om te achterhalen wat de mogeljkheden zijn.

Maar kijk ook eens kritisch naar uw huidige abonnement. Heeft u nu aan ADSL pakket of een glasvezel alles in 1 pakket? Als u ADSL heeft, en dit abonnement is al enkele jaren ongewijzigd, dan is het de moeite waard om te kijken of er inmiddels glasvezel beschikbaar is bij u thuis. Glasvezel is stabieler, sneller, maar ook wat duurder per maand natuurlijk. Het loont de moeite om dit even uit te zoeken en te vergelijken. Met glasvezel is traag internet verleden tijd en kunt u ook in deze uitzonderlijke tijden met het hele gezin gebruik maken van internet. 

Waar moet u op letten? Zorg er in ieder geval voor dat u wel gaat vergelijken. Anders betaalt u waarschijnlijk te veel. Er zijn veel providers met veel abonnementen. Door het juiste pakket te kiezen kunt u veel geld besparen per maand bij het abonnement dat u voor een flinke periode aan gaat. Meestal 12 of 24 maanden. Maar kijk ook naar het TV onderdeel. Qua basis worden er flink wat zenders geleverd en er is de mogelijkheid om te kiezen uit meer pakketten. Dat kost ook extra, en dat is zonde als u dat eigenlijk te weinig gaat gebruiken omdat u bijvoorbeeld toch al Netflix of Videoland heeft en veel gebruikt.

https://www.alles-in-1-pakket-vergelijken.nl/

Gerelateerde artikelen

Drie goede tips voor kinderen en de smartphone

Goedkoop mobiel internet op je smartphone

Hoe een website en een huisstijl maken je business laten groeien