Mediahotspots
Image default
Internet

Drie goede tips voor kinderen en de smartphone

Tegenwoordig kun je er niet meer onderuit, de smartphone. Het is een onderdeel geworden van het dagelijks leven en daarbij ook voor kinderen. In het begin was het meer voor pubers die net naar de middelbare school gingen, maar nu hebben steeds jongere kinderen een smartphone om spelletjes op te doen, de appen met hun familieleden en vrienden en meer. Maar natuurlijk wil je ook je kind beschermen tegen het internet, dus wat kun je dan doen? Dat lees je allemaal in deze blog.

Maak duidelijke afspraken met je kind

Als je jouw kind een smartphone geeft voor bijvoorbeeld zijn verjaardag of voor een andere gelegenheid, willen ze natuurlijk er meteen aan de slag. Maar hier moet je wel bepaalde grenzen instellen bij je kind. Natuurlijk mogen ze doen wat ze willen, het is hun telefoon. Daarbij is het wel verstandig om afspraken te maken met het kind. Dat ze bijvoorbeeld toestemming vragen als ze een bepaalde app op hun telefoon willen downloaden en ook of ze bepaalde mensen mogen appen. Daarbij is ook een goede afspraken om tijden af te spreken wanneer ze niet met hun telefoon mogen. Zo leren ze ook een beetje controle erover.

Vertrouw je kind

Natuurlijk heb je snel de neiging om stiekem de telefoon van je kind te pakken en te kijken wat ze allemaal uitspoken. Maar als ze hier achter komen, kan dat grote gevolgen hebben voor het vertrouwensband met je kind. Wees daarom ervan bewust dat je kind weet welke grenzen er zijn neergezet en daarbij wat hij wel en niet mag doen. Jij moet het kind laten weten dat je hen vertrouwd met deze regels. Op deze manier voelen ze ook de verantwoordelijkheid ervan.

Check af en toe telefoon

Het is niet gek dat je toch wil weten wat ze doen op de telefoon. Daarom is het handig om een afspraak te maken wanneer jij als ouder in hun telefoon mag kijken. Doe dit dan ook waar het kind zelf bij is, en niet stiekem achter hun rug om. Zo krijgen ze een beter gevoel dat ze het goed aanpakken en jij ze kan vertrouwen met een smartphone.

 

http://oudersgids.nl