Verbazingwekkende aardappel recepten die je moet proberen

Aardappel! Een groente die door velen over de hele wereld geliefd is. Ze zijn een uitstekende bron van vitamines en ...

Inhoudsopgave:

Aardappel! Een groente die door velen over de hele wereld geliefd is. Ze zijn een uitstekende bron van vitamines en mineralen. Ze zijn ook erg rijk aan verbindingen zoals flavonoïden, carotenoïden en fenolzuren. Ze bevatten antioxidanten die het lichaam nodig heeft om schadelijke moleculen uit het lichaam te verwijderen.

Afgezien van de gezondheidsvoordelen, smaakt aardappel geweldig! Daarom zijn aardappelen een van de meest gebruikte groenten in verschillende gerechten over de hele wereld. Enkele moeilijk te weerstaan ​​aardappelgerechten worden hieronder genoemd, zodat je ook kunt proeven van de smaken die deze geweldige groente in deze gerechten bevat.

Dauphinoise aardappelen

Ingrediënten zijn onder meer:

  • Vijfhonderd milliliter slagroom
  • Vijfhonderd milliliter melk
  • drie teentjes knoflook
  • acht grote King Edward aardappelen
  • honderd gram geraspte gruyère kaas (optioneel)

 

Eerst moet je de oven verwarmen op 190 graden Celsius. Voeg de melk, room en knoflook toe volgens de hierboven vermelde hoeveelheid in een pan. Snijd acht tot negen aardappelen en laat dit drie minuten sudderen. Haal de aardappelen er nu uit en doe ze in een ovenvaste schaal en giet er de knoflook room overheen. Verdeel er 100 g geraspte gruyère kaas over, bak de aardappelen tot ze bruin worden.

Gebroken gebraad

Ingrediënten zijn onder meer:

  • Anderhalve kg kruimige aardappelen (Maris Piper), kleinere aardappelen, als ze groot zijn, hak ze dan doormidden.
  • Honderd milliliter zonnebloemolie

 

Verwarm de oven tot tweehonderd graden, voeg zout in koud water toe in een pan en doe de aardappelen erin. Kook de aardappel vijftien tot achttien minuten. Doe de aardappelen in een bakvorm en schik ze zo dat er ruimte is om ze kapot te maken (gebruik een schijfje om ze naar beneden te duwen). Kruid de aardappel goed en doe er wat olie in, bak hem daarna een uur in de oven tot hij goudbruin en krokant wordt.

Fondant aardappelen

Ingrediënten zijn onder meer:

  • Zes middelgrote Maris Piper aardappelen
  • een eetlepel olijfolie
  • tweehonderd gram ongezouten boter
  • vier teentjes knoflook ingeslagen
  • twee takjes rozemarijn
  • twee takjes tijm
  • tweehonderd milliliter kippenbouillon

 

Snijd het uiteinde van de aardappel in plakjes zodat het plat op het oppervlak ligt. Haal een pan eruit en doe er wat olie in, verwarm hem op middelhoog vuur, leg de aardappelen met de gesneden kant erin en bak ze aan beide kanten goudbruin. Voeg wat boter toe aan de pan om te smelten. Verdeel de knoflook en kruiden erover en giet de bouillon eromheen. Dek het een half uur af en serveer.

Aardappel in de schil

Ingrediënten zijn onder meer:

  • een bak aardappel
  • twee theelepels olijfolie
  • een halve theelepel knoflookzout
  • vijftig gram feta
  • vijftig gram Griekse yoghurt
  • een geroosterde rode paprika uit een pot
  • een halve theelepel sumak

Verwarm de oven tot 220 graden Celsius, bak de aardappel ongeveer een uur 9 (bij voorkeur zoete aardappel). Voeg een eetlepel toe. olijfolie met knoflooksaus. Snijd een diep kruis op de mantel en voeg de knoflook toe. Zet het terug in de oven om het nog eens vijftien minuten te bakken. Verkruimel aan de andere kant de feta in een kom, voeg yoghurt toe en klop tot een romig geheel. Roer de rode paprika en voeg de opgeklopte feta toe aan het jasje.

Verbazingwekkende aardappel recepten die je moet proberen

Gerelateerde Berichten

Europa is het kloppend hart van de wijnwereld. Al eeuwenlang worden hier wijnen geproduceerd die wereldwijd worden geroemd om hun kwaliteit, diversiteit en traditie. Van

...

Bent u op zoek naar een restaurant in Arnhem-Centrum waar u zich direct in Frankrijk waant? Dan vindt u hier een plek waar de rijke

...

Relatiegeschenken zijn kleine cadeaus die een bedrijf aan haar klanten, medewerkers of zakenrelaties geeft. Ze worden vaak gebruikt als manier om aandacht te geven aan

...

Ben je dol op de zachte, romige smaak van melkchocolade maar wil je dierlijke producten vermijden? Dan is vegan melkchocolade de perfecte oplossing voor jou.

...

De thuiswerkdag zit vol deadlines, videocalls en to-do’s. In dat ritme is het verleidelijk om snel iets eenvoudigs te eten achter het bureau. Toch verdient

...

Het onderhouden van je koffiemachine is niet alleen een taak, het is een essentieel onderdeel van het koffiezetten. Door regelmatig koffiemachineonderhoud uit te voeren, zorg

...

In de wereld van groente en fruit is de rol van een verpakkingsspecialist niet te onderschatten. Deze experts, zoals Euro West, bieden een breed scala

...

Ben je een liefhebber van pittige smaken en wil je de diepte van Aziatische condimenten verkennen? Dan is sambal kopen bij deze speciaalzaak een absolute

...

Als je op zoek bent naar een champagne die niet alleen een heerlijke smaak heeft, maar ook geassocieerd wordt met de wereld van kunst en

...

Bent u op zoek naar een visboer nabij Amsterdam met een rijke traditie en een passie voor verse vis? Zoek niet verder. In de regio

...

Broodjes laten bezorgen biedt onmiskenbaar gemak en bespaart kostbare tijd. Het zelf bereiden of halen van lunch kan behoorlijk tijdrovend zijn, vooral wanneer er veel

...

Minder personeelskosten Een van de grootste financiële voordelen van een buffet is dat er minder personeel nodig is dan bij een sit-down diner. Bij een

...

De enorme hoeveelheid multi vitamine producten die nu op het internet verkrijgbaar zijn kan overweldigend zijn. Vooral als je gewoon vitamines kopen wilt om dagelijks

...

Catering bestellen in Maastricht: 5 tips van Happie Delivery Catering Organiseer je binnenkort een feest of evenement in Maastricht en ben je op zoek naar

...

Wat doet een cateraar allemaal? Een cateraar is een bedrijf of persoon die professioneel eten en drinken verzorgt voor een groep mensen, bijvoorbeeld op een

...

Wanneer we spreken over rum, zijn de Filipijnen een grote bijdrage aan de populariteit hiervan. Het land stond altijd bovenaan de lijst van landen waar

...