Mediahotspots
Image default
Media

5 type productvideo’s die je kunt maken voor je bedrijf

Waarom kiezen voor productvideo’s? Simpel videoproductie is ideaal als je klanten wilt werven, wilt verleiden met je skills en gouden aanbod en vervolgens wilt vasthouden. Bijna alle online marketeers passen tegenwoordig video toe en voor goede redenen: video’s zijn ‘behapbaar.

Soorten productvideo’s

Het laten maken van productvideo’s heeft verschillende voordelen: niet alleen kun je je product ermee in de spotlights zetten, je kunt ook in korte tijd verschillende voordelen opnoemen en een eigen “brand” identiteit creëren met behulp van beeld en geluid. Een productvideo laten maken kan volgens meerdere formats, die we hieronder voor je zullen benoemen.

Klant review-video’s vertellen het goudeerlijke verhaal

Het grote voordeel van een klant review-video is dat je hiermee de eerlijke mening van een klant of zelfs meerdere klanten kunt delen. Een review-video focust specifiek op het product of de dienst in kwestie: wat is het precies? Wat kun je ermee? Wat zijn de voordelen? Zijn er nadelen?

Unboxing-video’s wekken spanning op

Unboxing komt letterlijk neer op “uitpakken”. Het is een video van iemand die het product in kwestie uit de verpakking haalt, van boven tot onder bestudeert en voor het eerst uittest. Het grote voordeel van dit type video is dat de kijkers zich meteen kunnen identificeren met de klant.

Explainer-video’s beantwoorden alle vragen

Het doel van een explainer-video is simpel: alle vragen beantwoorden die er mogelijkerwijs over het product of de dienst kunnen bestaan. Een goede explainer-video zorgt ervoor dat de kijker na afloop precies weet wat het product kan en wat hij of zij er aan heeft. Vaak is de explainer-video rechttoe-rechtaan: de video verspilt geen tijd en gaat gelijk naar het ‘hoe’ en ‘wat’.

Online promo-video’s geven een “nu of nooit” gevoel

Een promotievideo heeft tot doel een actie, product of marketinginitiatief aan de man te brengen. Meestal bevat de promotievideo een boodschap als “wacht niet langer” of “op is op”. De video geeft de kijker het idee dat er haast bij is en dat hij of zij nú moet profiteren.

Klantenservice met de FAQ-video

Een FAQ-video is het bewijs dat je om je klanten geeft. In deze video geef je antwoord op alle vragen die klanten kunnen hebben over je product of dienst. Dat geeft je klanten niet alleen het idee dat je om ze geeft, het zorgt er ook voor dat ze naar jou terug zullen komen.