Mediahotspots
Image default
Media

Lokaal adverteren belangrijk voor iedere MKB-ondernemer

Lokaal adverteren is nog altijd belangrijk. Met de opkomst van het internet in ons dagelijks leven kwam online marketing en later social media marketing prominent in de marketingmix van bedrijven die via internet veel meer mensen dan alleen de lokale bevolking konden bereiken. Veel bereik voor een relatief lage investering. Toch blijft lokaal adverteren belangrijk voor iedere MKB-ondernemer.

Vanzelfsprekend om actuele aanbiedingen van uw bedrijf te communiceren. Of je bedrijf nu een winkel is die graag extra lokale klanten door de winkeldeuren ziet komen of een zakelijk dienstverlenend bedrijf met een scherpe aanbieding voor je collega-ondernemers, lokale media worden goed gelezen vanwege het nieuws uit de buurt dat voor iedereen dichtbij is en daarmee mensen en bedrijven verbindt.

Lokaal adverteren biedt meerwaarde

Lokaal adverteren biedt meerwaarde aan uw onderneming. Jouw boodschap wordt gelezen door de mensen uit de omgeving van je bedrijf. Als je afhankelijk bent van particuliere klanten betekent dit direct meer mensen in jouw zaak. Extra omzet wordt gegenereerd als direct resultaat van jouw lokale advertentie.

Meer dan commercieel interessant

Naast de commerciële waarde van een lokale advertentie biedt lokaal adverteren nog een heel belangrijke meerwaarde. De mensen in jouw directe omgeving zijn op de hoogte van wat er zich binnen je bedrijf afspeelt en zien een lokale advertentie ook als een teken van lokale betrokkenheid. Net zoals het sponsoren van de plaatselijke voetbalclub of het doneren van een bedrag zodat de kidsclub extra activiteiten voor de jeugd kan organiseren, is ook door de lokale media, de enige media die op buurtniveau aan nieuwsgaring doen en dus belangrijk zijn voor de plaatselijke bevolking, een teken van betrokkenheid bij de omgeving van je bedrijf. Dat alleen al zorgt ervoor dat mensen bereid zijn om zaken met je te doen. Voor wat hoort immers wat en dat is een oude wijsheid die voor lokaal adverteren nog altijd grotendeels op gaat.