Mediahotspots
Image default
Vakantie

De beste dingen om te doen tijdens uw eerste reis naar Turijn

Turijn is een prachtige stad in Noord-Italië en de hoofdstad van de regio Piemonte. Deze stad heeft alles wat je van een klassieke Italiaanse stad mag verwachten: prachtige barokke architectuur, veel geschiedenis en heerlijk eten, maar is (nog) niet zo populair als andere Italiaanse steden, dit maakt het een perfecte bestemming als u de menigte wilt vermijden, maar toch wilt genieten van de schoonheid van een Italiaanse stad.

 

Als u wilt reizen naar Turijn moet u weten dat deze stad is de thuisbasis van de populaire autofabrikant FIAT, en een van de beste en oudste professionele voetbalteams van Italië: Juventus F.C. Turijn heeft ook wereldwijde erkenning gekregen voor zijn chocolade, voor vele historische toeristische attracties en voor de prachtige landschappen van de Piemonte. Zoals u wellicht al heeft geraden, is er in Turijn van alles te doen:

Bezoek de vele Historische Bezienswaardigheden

Deze stad zal u onmiddellijk overtuigen met haar prachtige architectuur en klassieke stijl. Er zijn tal van historische plaatsen en pleinen in de stad, maar zonder twijfel is de torenhoge Mole Antonelliana de kers op de taart. Het is een structuur die zo beroemd is dat het op een centimemunt verschijnt en het wordt vaak de “Eiffeltoren van Italië” genoemd. Het interieur van de toren is gewijd aan een bioscoopcinema, terwijl u op de bovenste verdieping een prachtig panoramisch uitzicht over de stad heeft.

Bezoek de Juventus Stadion en Museum

Het nieuwste Juventus Stadion heet het Allianz Stadion, maar het wordt ook wel Vecchia Signora (De Oude Dame) genoemd, het is een groot stadion met een capaciteit van 41.507 mensen. U kunt een rondleiding nemen, waar u de kleedkamers, de mediaruimte en nog veel meer exclusieve delen van het stadion kunt ontdekken. Daarnaast is er een museum waar u alle geschiedenis en overwinningen van de club kunt zien in een unieke en gedenkwaardige ervaring. Als u Turijn bezoekt tijdens het voetbalseizoen, kunt u ook naar een wedstrijd gaan en genieten van de ervaring van het kijken naar dit iconische teamspel. 

Een Fiat huren in Turijn

Als u naar Turijn reist, moet u overwegen om een auto te huren. Turijn is een geweldige plek om een auto te huren; het is omgeven door bergachtige gebieden bekroond met kerken en kastelen, met een panoramisch uitzicht op de Italiaanse Alpen. U kunt de auto ophalen in de stad of op de luchthaven. Naast de stad is het centrum van de stad is gemakkelijk te navigeren omdat de straten zijn meestal op een raster zijn. Daarnaast kunt u ook een kleine roadtrip naar een van de nabijgelegen steden hebben.

https://www.autoitaly.nl