Mediahotspots
Image default
Auto

De mogelijkheden van een auto leasen

Als je voor langere tijd een auto nodig hebt kan je ervoor kiezen een tweedehands of nieuwe te kopen, een auto te huren of een auto te leasen. Dit laatste kan voordelig zijn als je liever niet een eenmalige grote investering wilt doen, want bij een leaseauto betaal je maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Gewoonlijk wordt een auto voor een periode van zo’n 3 à 4 jaar geleast, maar door de toenemende groei van de leasemarkt in Nederland zijn er vele opties, waaronder om een auto voor kortere tijd te leasen. Dit wordt shortlease genoemd. Je kan zelf kiezen voor de looptijd van de leaseperiode en je kan daarnaast soms ook kiezen voor het aantal kilometers per jaar.

Let op de modellen

Er zijn dus vele keuzemogelijkheden voor een leaseauto, waaronder voor merken en modellen. Je kunt een model kiezen dat het beste bij jouw doeleinden of situatie past, maar let erop dat populaire automerken vaak duurder zijn. Ook heb je de mogelijkheid te kiezen tussen een nieuwe of tweedehands leaseauto, wat erg kan schelen in de kosten. Als je voor langere tijd een ruim bestelbusje nodig hebt, kun je bijvoorbeeld een Renault Trafic leasen. Dit is een zeer functioneel model en uitgeroepen tot de Bestelauto van het jaar 2015.

Is een auto leasen iets voor jou?

Als je een Renault Trafic wilt leasen is het goed verschillende leasemaatschappijen te vergelijken. Vergelijk de prijzen en let er ook op of de maatschappij kilometervergoeding rekent of niet. Het is ook belangrijk dat je financiële situatie stabiel is, want je moet elke maand het bedrag voor de leasekosten klaar hebben liggen. Aan de andere kant weet je dan wel precies wat je maandelijks kwijt bent aan de auto, wat bij een gekochte auto vaak niet het geval is. Bovendien is het fijne van leasen dat je geen omkijken hebt naar de autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud.

http://www.bestelbusleasen.com/super-deals/renault-trafic-leasen