Mediahotspots
Image default
Adverteren

De SEO Betekenis in 2018 | Ralf van Veen

De SEO betekenis in 2018

De complete betekenis van SEO is een ingewikkeld en complex vraagstuk in de wereld van SEO. Vaak wordt de SEO betekenis aangeduid als “search engine optimization”. Dit is de letterlijke betekenis van SEO. In het Nederlands betekent dit, letterlijk vertaald, zoekmachine optimalisatie. 

De betekenis van SEO bestaat uit 3 grote facetten die door de meeste SEO freelancers wordt opgedeeld. Hieronder zal ik de betekenis van deze SEO factoren uitleggen en daarbij de subonderdelen toelichten.

De SEO betekenis: Technische SEO

De betekenis van technische SEO is vooral de achterkant van een website. Met de technische SEO wordt de achterkant van een website dusdanig geoptimaliseerd dat dit de gebruikersvriendelijkheid ten goeden komt. Wanneer dit wordt gedaan is het belangrijk dat de specialist echt weet wat hij of zij doet. De technische SEO kan erg ingewikkeld zijn en bij een slechte optimalisatie kan dit de SEO ook negatief beïnvloeden.

Onder de technische SEO worden verschillende elementen verstaan. Het element met de meest prominente positie is de websitesnelheid van een website. Wanneer de websitesnelheid niet op orde is en niet snel genoeg is kan dit ten kosten gaan van de gebruikersvriendelijkheid. Het kan ervoor zorgen dat de bezoekers een dusdanig negatieve ervaring hebben met de website dat ze de website verlaten voordat het bezoek officieel is begonnen.

Daarnaast is het erg belangrijk om de website architectuur goed in de gaten te houden en te optimaliseren. De website architectuur komt de gebruikersvriendelijkheid van een website ten goeden doordat het de doorstroom voor de bezoeker optimaliseert. Wanneer de bezoekers relatief makkelijk kunnen vinden naar waar ze naar op zoek waren zullen ze dit ook laten zien door meer conversies te genereren.

De SEO betekenis: SEO content

De content op de pagina’s van een website is erg belangrijk omdat het de zoekmachines verteld waar de website over gaat. Wanneer een website geen teksten heeft die zowel voor de gebruiker als de zoekmachines is geoptimaliseerd zullen de zoekmachines niet weten waar de pagina over gaat. Wel is het belangrijk om op te merken dat de teksten altijd in de eerste plaats voor de gebruiker moet worden geschreven.

SEO Betekenis: Linkbuilding

De betekenis van linkbuilding is het verkrijgen van links van andere websites naar de website die wordt geoptimaliseerd. Wanneer de juiste links worden verkregen zal dit de SEO van een website ten goeden komen.

Bent u benieuwd naar de verdere SEO betekenis? Neem contact op met Ralf van Veen.

https://ralfvanveen.com/seo-betekenis/