Mediahotspots
Image default
Electronica en Computers

Gebruik een VPS voor het hosten van je website

 

Klaar met je eigen website maken en op zoek naar een plek waar je je website kan hosten? Misschien heb je hier enkele vragen over zoals: “Wat kan ik het beste gebruiken voor hosten? “en “Waar kan ik het beste mijn website hosten?”. Het kan zijn dat je zelfs meer onderzoek hebt gedaan naar enkele termen zoals VPS en Dedicated servers en wat dit inhoudt. Hoe dan ook gaat deze blog je zeker verder helpen in het maken van de juiste keuze, lees dus snel verder!

Host je eigen website

Het online zetten van je website gaat niet zo eenvoudig als je denkt. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Eerst moet je een beschikbare domein naam kiezen en als deze niet beschikbaar is overkopen. Daarna moet je de website inrichten en opzetten. Dit kan via computer taal maar kan ook bijvoorbeeld door het gebruik van WordPress, WIX of Joomla. Als je denkt dat je dan klaar bent zit je helaas fout. Om je website in de lucht te houden moet je namelijk gebruik maken van een hosting service. Want zonder de hosting service is het niet mogelijk om jouw website online te gooien en kunnen andere mensen deze dus niet bezoeken.

Wat houdt hosten van je eigen website in?

Hosten is eigenlijk je website laten beheren vanuit een derde persoon. Je kunt ook je eigen website hosten maar dan moet je hier natuurlijk wel een beetje verstand van hebben en dat is lang niet altijd het geval. Je kunt op verschillende manieren je website laten hosten. De meest gekozen manier voor het hosten van je website is hosten via VPS. Via VPS wordt jouw website samen met andere website gehost vanuit een computer. Voor een startende website is dit geen probleem omdat je waarschijnlijk nog niet veel websitebezoekers zal hebben en daardoor geen nood hebt aan een prive hosting service. Kort gezegd, hosting zorgt er dus voor dat jouw website in de lucht is en dat deze bezocht kan worden door andere personen van buitenaf. Meestal doen hosting bedrijven ook meteen je website onderhouden dus dan hoef je je hier ook niet mee bezig te houden.

Waarom zou ik mijn website hosten via VPS?

Zoals ik al eerder aangaf kan je met VPS  makkelijk een simpele en minder drukbezochte website in de lucht houden. VPS hosting is daarnaast ook nog redelijk goedkoop want de meeste bedrijven vragen hier 10 tot 20 euro per maand voor. Kortom, hosten via VPS is niet duur maar je krijgt er wel het benodigde werk mee gedaan.

Waar kan ik goedkoop mijn website hosten?

Nu je een beetje de basis weet van hosten moet je alleen nog een geschikte hostpartner vinden. Nederland heeft honderden hosting services en daardoor is er veel keus. Hoe kun je dan nog kiezen door al die verschillende aanbieders?  Mijn tip? Kijk vooral naar de reviews die mensen achterlaten over het hosting bedrijf. Maak op basis daarvan je keuze en luister altijd naar je gevoel. Zelf heb ik gekozen voor Freaze Hosting. Ze bieden je een goede service aan tegen een betaalbare prijs.

https://freaze.nl/virtual-private-server

Gerelateerde artikelen

VCtrade.nl

Leuke dingen doen met drones

De beste VPN voor Netflix