Mediahotspots
Image default
Woningen

Zorg voor goede vloerisolatie bij oudere woningen

Oudere woningen in Nederland kunnen met vloerisolatie een flinke impuls geven aan hun leefklimaat in huis. Deze woningen zijn namelijk nog veelal met oude richtlijnen gebouwd en hierbij is vrijwel geen rekening gehouden met een goede isolatie. Is de vloer niet goed geïsoleerd, dan betekent dit dat koude luchtstromen en vocht op kunnen trekken. Dit resulteert fysiek in koude voeten, maar het zorgt ook voor onnodig hoge stookkosten. Adequate isolatie van de vloer door een isolatiebedrijf resulteert in een 15% reductie in uw energieverbruik; zeer de moeite waard!

Verschillende mogelijkheden in vloerisolatie

Het isoleren van de vloer door een isolatiebedrijf kent diverse mogelijkheden. Bij deze vorm van isolatie gaat de voorkeur uit naar isolatie vanaf de onderzijde van de vloer. Wat hierbij essentieel is, is dat uw woning beschikt over een ruime kruipruimte, zodat het isolatiemateriaal effectief tegen de onderzijde van de vloer kan worden bevestigd. Is hier geen sprake van, dan wordt het isolatiemateriaal aan de bovenzijde van de vloer aangebracht. Reguliere materialen die hiervoor worden gebruikt door het isolatiebedrijf zijn bijvoorbeeld glas- of steenwol, isolatiefolie of EPS. Wilt u een afgewogen keuze maken voor één van deze materialen, zorg er dan voor dat u kijkt naar de prijs en de daadwerkelijke isolatiewaarde van het materiaal. Bij van de Bunt isolatietechniek vindt u hierover meer informatie.

Hoog rendement en veel voordelen

Vloerisolatie is niet de meest effectieve vorm van isolatie, want dat is het dak. Niettemin kunt u met vloerisolatie veel geld besparen en u merkt onmiddellijk dat de vloer minder koud aan zal voelen. Omdat er geen vocht meer kan optrekken, geniet u ook van een voelbaar prettige warmte. Naast het comfortabel wonen kunt u met isolatie van de vloer ook uw energieverbruik terugdringen, hetgeen u merkt in de stookkosten. Vloerisolatie heeft overigens niet alleen voor u voordelen; u helpt het klimaat er ook nog eens mee. Interesse? Laat u informeren door een professioneel isolatiebedrijf.