Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Slimme marketing: online lokale en doelgroepgerichte marketing

Er wordt nog vaak met hagel geschoten, als het aankomt op de inzet van digitale marketing. Met digitale marketing kun je de hele wereld bereiken. Vaak zie je dat ook de kleine plaatselijke winkeltjes, online alleen maar inzetten op landelijke reclame. Niets mis mee, maar ze vergeten daarbij nogal eens de lokale digitale marketing. Dat kun je natuurlijk anders doen. Lees hier, waar je dan zoal aan kunt denken.

Marketing Limburg

Juist online kun je regio gericht jezelf profileren. Als je bijvoorbeeld jouw marketing in Limburg wil inzetten, kun je dit in advertenties op bijvoorbeeld Facebook en Instagram aangeven. Tip? Heb je een bedrijf die klanten heeft die jij eigenlijk ook wel zou willen hebben? Dan kun je de advertentie met een lookalike doelgroep instellen. Superhandig dus. Blijkt die doelgroep jouw producten ook interessant te vinden? Dan heb je er zo misschien wel een paar goede nieuwe klanten bij.

Gepersonaliseerde acties

Natuurlijk zijn er ook gepersonaliseerde acties mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de acties in de app van de Mac Donalds. Dit principe kun je ook toepassen in een kleine plaatselijke winkel. Stel dat een bepaald type koper vaak een bepaald soort product kiest, dan kun je dit product online in de aanbieding doen.

Dan zet je de actie met een advertentie online op bijvoorbeeld Instagram en stel je de doelgroep zo in dat dit type klant erin valt. Natuurlijk maak je de grootte van de doelgroep zo kleine mogelijk, op die manier heb je de meeste kans dat deze klant ook de advertentie te zien krijgt.

Landelijk

Moet je dan stoppen met de landelijke uitingen? Nee, zeker niet. Met name als je ook een webshop hebt, is dit natuurlijk niet slim. Het is dus ook prima om zichtbaarheid te verkrijgen met gewone post, naast het adverteren om. Wil je specifiek alleen marketing Limburg of bijvoorbeeld Amsterdam? Dan is dat natuurlijk jouw keuze. Als het wel een goed onderbouwde keuze is, kan dat ook goed mogelijk zijn natuurlijk.

Zoveel mensen zoveel wensen. Ben jij er al uit: waar en op wie jij jouw online marketing op gaat richten?

https://limburgsekrant.nl/marketing-in-limburg-tijdens-het-digitale-tijdperk/