Mediahotspots
Image default
Bedrijven

DAB, FM of Internet Radio

DAB, FM of internet radio

De techniek van DAB of internet radio overtreft alles. DAB zal dan ook in de nabije toekomst FM vervangen. U moet dan denken dat omstreeks het jaar 2023 het onderhoud aan de zendmasten die een FM-signaal uitzenden zal stoppen. FM stopt dan op termijn met bestaan, DAB+ neemt het dan over. Gelukkig is het nu al mogelijk om te genieten van digitale radio, er gaat niets verloren.

FM radio

Nu heeft FM radio ons veel gebracht. Zolang het signaal via FM bestaat blijven de radio’s leverbaar, en alle radio’s hebben zich bewezen. Er is een splitsing in de ontvangst met FM, het signaal door de ether en via de kabel. De kans is groot dat het signaal via de kabel veel langer door zal gaan dan 2023 omdat de techniek zo bewezen is. Informeer er naar bij de leverancier van het signaal wat de vooruitzichten zijn.

Internet radio

Bekijk internet radio online. Aldaar ziet u alle productinformatie en prijzen van de radio’s. Als u de prijzen gaat vergelijken van FM met DAB dan ziet u dat het prijsverschil niet zo groot is. U kunt dus echt kiezen binnen uw budget wat u wilt hebben. Een radio is best een duurzaam product, het gaat jarenlang mee, bij zowel DAB alsmede FM is de prijs/kwaliteit verhouding goed.

DAB radio

U kunt beslissen om over te gaan op DAB radio want dan bent u meer klaar voor de toekomst. Als de FM radio komt te vervallen, en het wordt allemaal DAB of internet radio dan heeft u internet radio alvast in huis. Dan heeft u alvast de voordelen van DAB radio zoals, het is onmogelijk dat u net naast de zender zit. Het geluid is altijd helder en kraakvrij zonder enige ruis. Ook bent u gegarandeerd klaar voor de toekomst, mocht FM radio uit de lucht gaan en alles gaat via DAB of internet radio dan zit u niet zonder radio in huis. Het signaal van internet radio is volledig gratis, en zoals het er nu uitziet blijft DAB radio kosteloos uitzenden.

https://audiogigant.nl/

Gerelateerde artikelen

De voordelen aan een makelaar

Een woningontruiming

De juiste tandverzorging bij tandartsenpraktijk Middelburg