Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Goed bezig in de veehouderij

Nederland kent veel beroepsboeren en dan vooral veeboeren. Veruit het populairst zijn de koeien. Koeienmelk en alle producten die ervan worden gemaakt zijn dan ook ontzettend belangrijk voor de Nederlandse economie. Niet alleen omdat wij hier in Nederland veel melk en andere melkproducten eten en drinken, maar ook omdat het een ontzettend belangrijk onderdeel van onze export is.

Het is echt niet de makkelijkste wereld om zaken in te doen. Je hebt te maken met levende dieren als machines en je product is bovendien erg bederfelijk. Daarom is het belangrijk dat je je product zo snel mogelijk koelt voordat het het volgende proces van bijvoorbeeld pasteurisatie of sterilisatie in gaat. Bovendien is een voorkoeler ook nog eens een milieuvriendelijke manier om je melk sneller koud te maken. Het werkt namelijk met koud water en daarbij komen geen schadelijke stoffen bij vrij. Om die reden en om de branche te stimuleren kun je bovendien ook nog eens een fijne subsidie krijgen op een voorkoeler. De verkoper van de voorkoeler kan de subsidie in de meeste gevallen gelijk voor je regelen zodat je snel je geld terug hebt.

Verder is het natuurlijk heel belangrijk dat je stal er goed uitziet en goed is ingericht. Een goede cowhouse biedt genoeg ruimte voor een koe om normaal te gaan liggen maar ook weer op te staan. Daarvoor heeft een koe ten minste 3 meter nodig. Wanneer zij deze ruimte heeft, zal zij ook weer makkelijk omhoog kunnen komen. Dat voorkomt vervelende klachten zoals doorligplekken en pijn aan de gewrichten.

Ook moet er gedacht worden aan het zogenaamde ‘onderhoud’ van de dieren. Het is bijvoorbeeld ook heel belangrijk dat je zorgt dat je dieren goed schoon blijven, om zo irritatie van de huid te voorkomen. Dit kan heel goed met een koeborstel, waar zij zelf onderdoor kunnen lopen.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/

Gerelateerde artikelen

Outplacement Zwolle leert een probleem is ook een kans

De voordelen van een makelaar

De tijd doden wanneer je je verveelt