Business mediation lost zakelijk conflict sneller op

Business mediation wordt steeds vaker ingezet om een zakelijk conflict op te lossen. Dat is ook logisch, want mediation werkt veel sneller dan een gang naar de rechter. En meestal geldt: hoe sneller een zakelijk geschil de wereld uit is, hoe beter. Waar moet je op letten als je overweegt

Wanneer zakelijke mediation?

Er bestaan diverse soorten mediation. De meest voorkomende is mediation bij echtscheiding. Ook wordt de mediator er steeds vaker bijgehaald wanneer er sprake is van een arbeidsgeschil of familieruzie. Maar wanneer kies je nou voor business mediation? Dat doe je als er sprake is van een zakelijk geschil zónder dat het gaat om een arbeidsconflict. Bij een arbeidsconflict gaat het over de arbeidsverhoudingen. Dat kun je een natuurlijk zakelijk geschil noemen. Maar omdat de kennis en kunde van de mediator zo specifiek is voor een arbeidsconflict, zien we dat niet als een zakelijk conflict. Alle andere vormen van conflict die niet in de privé-sfeer vallen, zien we wel als zakelijk conflict.  

Voorbeelden business mediation

Waarvoor is business mediation dan voor bedoeld? Dat kan zijn als een klant vindt dat de leverancier zich niet aan de leveringsvoorwaarden heeft gehouden of als een koper en verkoper zijn het niet eens over de waarde van een bedrijf. Ook kan het voorkomen dat er ruzie in de raad van bestuur, er een zakelijk geschil tussen directie en vakbond of de Raad van Commissarissen wordt het niet eens over de keuze voor een nieuwe directeur. Er zijn heel veel mediators. Hoe je de beste kunt kiezen is lastig. Maar wij zijn onafhankelijke landelijke organisatie en daarom kiezen wij voor ieder conflict de meest geschikte mediator uit. Dat kan altijd verschillende partijen zijn. Maar één ding hebben onze mensen gemeen: ze voldoen allen aan de strengste kwaliteitseisen en hebben ruime ervaring.Een conflict wordt zo altijd opgelost.