Mediahotspots
Image default
Zakelijk

Zadelkruk een ergonomisch hulpmiddel

Zadelkruk ergonomisch verantwoord

Zadelkrukken zijn een hulpmiddel ter voorkoming van lichamelijke klachten zoals RSI binnen beroepsgroepen waarbij werknemers veelvuldig repeterende werkzaamheden verrichten. Dit kunnen zowel staande als zittende activiteiten zijn. Naast het gebruik van een zadelkruk is het belangrijk om regelmatig minimaal 5 minuten te pauzeren en de spieren andere bewegingen te laten uitvoeren dan tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

RSI (Repetitive Strain Injury) risicoberoepen

RSI komt in verschillende beroepsgroepen voor. Langdurig en eenzijdig werk waarbij de spieren regelmatig onder spanning staan hebben een verhoogd risico. Het gaat hier niet om zwaar lichamelijk werk maar juist om kleine, korte bewegingen waar de spieren niet voor bedoeld zijn. Door deze bewegingen neemt de doorbloeding af en wordt het lichaam sneller moe. RSI is een verzamelnaam voor verschillende pijnklachten aan nek, schouder, arm en pols.

Beroepen met een boven gemiddeld risico:

  • Caissières
  • Musici
  • Slagers
  • Kappers
  • Postsorteerders
  • Lopende-bandmedewerkers
  • Schilders
  • Beeldschermwerkers
  • Kleermakers

Naast het beroepsmatige gebruik van een zadelkruk ziet men deze kruk op wielen steeds vaker in huiselijke omgeving gebruikt worden door particulieren die moeilijk ter been zijn en graag nog zelfstandig verschillende huishoudelijke taken willen verrichten. Fysiotherapeuten adviseren een zadelkruk te gebruiken bij beginnende klachten aan rug, nek en benen.

Zadelkruk kopen

Door de steeds toenemende vraag naar zadelkrukken lijkt het wel of iedereen daar een graantje van mee wil pikken. De markt wordt overspoeld door aanbieders met de meest uiteenlopende modellen. Voordeel hiervan is dat de consument een grote keuze heeft en voor een redelijke prijs een zadelkruk kan aanschaffen maar hier schuilt ook een gevaar in. Veel aanbieders verkopen de zadelkruk als één van de vele producten in hun assortiment en beschikken niet over de benodigde vakkennis om de geïnteresseerden van goed advies te voorzien.

Tabouret Benelux is gespecialiseerd in verrijdbare krukken zoals zadelkrukken, zadelstoelen en tabourets. Wij hebben ons assortiment met de grootst mogelijke zorg samengesteld en zijn al jaren vaste leverancier van een groot aantal zorginstellingen, ziekenhuizen, overheden en het MKB. Heeft u vragen over de juiste zadelkruk voor u of uw personeel? Neem dan contact met ons op wij helpen u graag.

Tabouret Benelux

E-mail: info@tabouretbenelux.com

Telefoon: 033 – 7850399

http://www.tabouretbenelux.com/