Mediahotspots
Image default
Telefonie

Zakelijke Mobiele VoIP telefonie

Mobiele VoIP is een efficiënte, goedkope manier om te communiceren via uw mobiele telefoon en de diensten die uw thuis- of zakelijke VoIP-provider u biedt.

Hoe werkt VoIP mobiele telefonie?

Mobile VoIP werkt met 3G, 4G, GSM of een andere internetservice van een mobiele telefoon om spraakoproepen als digitale signalen over internet te verzenden met behulp van Voice over IP-technologie. Mobiele VoIP-telefoons kunnen ook gebruikmaken van wifi-hotspots om de belkosten van een mobiele spraak- of data-abonnement te elimineren.

Door VoIP te gebruiken, kunnen mobiele VoIP-telefoongebruikers – met name smartphonegebruikers – profiteren van lagere kosten bij bellen, sms’en of andere gebruikelijke smartphoneactiviteiten. Digitale gegevenstransmissie met behulp van VoIP is ook typisch sneller, omdat de gegevens worden verspreid over meerdere pakketten, die elk de snelste route naar de beoogde bestemming nemen.

Het gebruik van een mobiele VoIP-telefoon met WiFi-hotspottoegang kan ook de kosten van een mobiele VoIP-telefoongebruiker verlagen door de dure 3G-service van de koerier volledig te omzeilen. Met het maandelijkse gegevensabonnement van een mobiele provider kunnen bellers eenvoudig de maxima voor bandbreedte overschrijden, met extra kosten. Het gebruik van WiFi-hotspots met mobiele VoIP-software vermindert dat risico en verlengt de levensduur van de maandelijkse toewijzing van gegevens.

Een mobiele VoIP-telefoondienst kan de behoefte aan een basisstemplan en optionele (en kostbare) tekstinvoegtoepassingen overbodig maken. Met een mobiele VoIP-telefoon kunnen gsm-gebruikers genieten van meer flexibiliteit in belminuten dan een mobiel spraakplan biedt, met minder beperkingen. VoIP-gsm-service betekent dat een mobiele VoIP-gebruiker op elk moment onbeperkt goedkoop of gratis kan bellen met behulp van Voice over IP-technologie.

Mobiele VoIP-gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over de beperkingen die horen bij belplannen voor mobiele telefoons, zoals:

  • Altijd minuten
  • Nacht- of weekendminuten
  • Minuten omdraaien
  • Roamingkosten
  • Kosten van inkomende gesprekken
  • Berichtenlimieten
  • Mobiel-naar-mobiel bellen (neem contact op met uw mobiele VoIP-provider, sommige behandelen in-netwerk-oproepen anders)

Mobiele VoIP-telefoongebruikers kunnen ook profiteren van de extra, geïntegreerde functies die een mobiele VoIP-app ondersteunt. Dit omvat activiteiten met hoge bandbreedte, zoals groepchat en videochat. Toegang tot deze functies zonder mobiele VoIP-software (bijvoorbeeld door fring of Talkonaut) vereist doorgaans een afzonderlijke app en het gebruik ervan kan de maandelijkse tekst- en bandbreedtemaxima beïnvloeden of overschrijden.

Toegang tot mobiele VoIP

Mobiele telefoongebruikers kunnen de mobiele VoIP-dienst op hun telefoon gebruiken met de toevoeging van mobiele VoIP-software. Dit zijn apps die worden aangeboden door VoIP-telefoonserviceproviders die klanten al thuis of op het werk gebruiken, zoals Vonage of 3CX, of zelfstandige mobiele VoIP-apps zoals Skype, Vyke of Truphone.

Sommige diensten, zoals Truphone, bieden ook een volledig mobiel VoIP-netwerk door een SIM-kaart (Subscriber Identity Module) en een app samen te combineren. (De SIM-kaart bevat alle informatie die nodig is om netwerkabonnees te identificeren.) Eén functie waarbij de andere, afhankelijk van de omstandigheden, geen uitgebreide mobiele VoIP-netwerkdienst aanbiedt.

Om dit type mobiele VoIP-functie te gebruiken, samen met andere vergelijkbare services, hebt u een ontgrendeld handset nodig. De meeste mobiele VoIP-apps lopen echter terug op uw bestaande data-abonnement en hoeven niet te worden ontgrendeld.

Voordelen van mobiele VoIP

Mobiele VoIP-telefoongebruikers kunnen profiteren van voice-over IP-diensten om hun maandelijkse telefoonrekeningen te verlagen. Sommige gsm-gebruikers zullen profiteren van de mobiele VoIP-telefoonservice om hun spraakplannen te elimineren. Het gebruik van mobiele VoIP kan resulteren in een eenvoudige relatie met alleen het dataplan met uw mobiele telefoonmaatschappij. Het kiezen van een data-only plan kan aanzienlijke besparingen opleveren.

 

Voordelen voor bedrijven

Mobiele VoIP-telefoons worden steeds populairder, niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven die hun activiteiten willen stroomlijnen en hun overhead willen verlagen. Bedrijven met personeel op pad met door het bedrijf uitgegeven mobiele telefoons vinden mobiele VoIP-service een kosteneffectieve oplossing.

Mobiele VoIP-telefoons kunnen door individuen of door bedrijven worden gebruikt om de kwaliteit, efficiëntie en kosten van hun algehele communicatie te verbeteren. Bedrijven en particulieren besparen geld op internationale gesprekken bij het gebruik van mobiele VoIP-telefoons. Land-tot-land gesprekken worden gefactureerd tegen goedkope lokale tarieven, en de zakelijke reiziger of toerist wordt niet overladen met roaming-kosten.

Het gebruik van een mobiele VoIP-app of mobiele VoIP-service kan ook meer functionaliteit toevoegen aan uw mobiele telefoon. Mobiele VoIP-apps kunnen ook nieuwe en nuttige functies toevoegen, zoals groepschat, videochat of 4-weg bellen. Deze functies kunnen nuttige hulpmiddelen zijn in zakelijke communicatie. Met VoIP-smartphone-apps, zoals apps die bij 3CX zijn meegeleverd, kunnen medewerkers oproepen beantwoorden vanaf hun mobiele telefoon, waar ze ook zijn. Dit is een groot voordeel voor reizende of externe werknemers.

Gerelateerde artikelen

3 redenen waarom uw telefoon traag of snel leeg is

Waarom Sim Only vergelijken

Waarom is het tegenwoordig niet meer dan normaal om je Android telefoon te kopen met een Sim Only?