Wat is een uren registratie?

Werktijdenregistratie verwijst naar het aantal door een persoon gereserveerde werkuren. De uren worden meestal door de medewerkers zelf bijgehouden, bijvoorbeeld in een Excel-bestand wat zorgt voor meer overzicht. Zo kunt u altijd de werktijden inzien. Het is ook mogelijk om achteraf wijzigingen te maken. Het kan voorkomen dat uren foutief zijn doorgegeven of dat iemand de tijd heeft laten doorlopen terwijl het werk allang gedaan was. Het is dus geen definitieve invoering.

 

Uren registratie bijhouden is belangrijk

Het bewaren van uren met gebruik van een uren registratie is om verschillende redenen belangrijk. Voor flexkrachten en vaste medewerkers is het van belang dat zij altijd een bewijs van werktijden aan de werkgever kunnen overdragen. Daarnaast kan tijdsregistratie zorgen voor inzicht in hoe de tijd besteed wordt. Uiteindelijk kan het u helpen om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Het is echter belangrijk om de uren te registreren om geen inkomsten te verspillen. Wanneer een bedrijf facturen naar klanten stuurt op basis van werkuren, is het erg belangrijk dat de werkuren ook daadwerkelijk dezelfde uren zijn als op het factuur. Dit is hoe je inkomensverlies kunt voorkomen!

 

Op welke manieren kunt u werkuren bijhouden

Het is belangrijk om de uren registratie zeer nauwkeurig uit te voeren en bij te houden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf de uren bij te houden via Excel. Er zijn echter ook handige applicaties en tools om de registratietijd bij te houden. Op deze manier kunt u uw tijd bijhouden en op een gemakkelijke, snelle manier terugkijken.

https://keeping.nl/urenregistratie