Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

Een rieten dak is voor het leven

Als eigenaar van een huis is het tegenwoordig zeer aantrekkelijk om te investeren in een rieten dak. Het laten leggen van een rieten dak is namelijk helemaal niet brandgevaarlijk meer en daardoor ligt ook de prijs om uw huis te verzekeren een heel stuk lager. Tot een aantal jaar terug was er nog behoorlijk wat angst voor deze brandgevaarlijkheid, maar tegenwoordig zijn mensen er al een stuk geruster over. Een traditionele constructie kost bovendien ook veel meer energie, omdat dat alle warmte zo door het dak heen laat. Daarom is de nieuwe constructie die nu ongeveer 15 jaar lang wordt toegepast, een heel stuk voordeliger. De kosten liggen dus lager voor de verzekering, warmte en ook het dak zelf hoeft helemaal niet zo duur te zijn als dat veel mensen denken.

Bij de modernere, veilige variant van een rieten dakbedekking wordt het geraamte van het dak afgedekt met isolerende platen van de beste kwaliteit. Het riet wordt op deze dakplaten stevig vastgeschroefd. Deze moderne constructie noemen we ook wel de schroefdak constructie. De grootste voordelen van zo’n gesloten dakconstructie zijn brandveiligheid en een verhoogde isolatiewaarde. Het rietpakket wordt namelijk op de dakplaten aangebracht en wanneer er sprake is van een eventuele brand in uw woning, dan kan het vuur een stuk minder snel omhoog grijpen dan bij de traditionele, open constructie. De open constructie laat namelijk teveel zuurstof door en is daarom zeer brandgevaarlijk.

Het onderhoud van een rieten dak hoeft niet veel tijd te kosten. Voor de onderhoud van rieten daken hoeft u bieden bedrijven u vaak een onderhoudscontract aan. Het is zeer raadzaam om hier mee akkoord te gaan, omdat met het juiste onderhoud uw rieten dak tot wel 50 jaar lang mee kan gaan. Een echte investering voor generaties lang dus, zo’n rieten dak. U heeft ook vaak 10 jaar garantie op een rieten dak!

http://www.rietwerk.nl

Gerelateerde artikelen

Warmfire® rookkanalen

Badkamermeubelen met Italiaanse flair

Is een schoonmaker iets voor mij?